TOPKARA’DAN SORUNLARA ÇÖZÜM ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPKARA’DAN SORUNLARA ÇÖZÜM ÇAĞRISI


 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin deneyimli ismi MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, mecliste siyasi şov yapmak yerine görevini yerine getirerek halkın sorunlarını gündeme taşıyan ve çözüm arayan isimlerden olmaya devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayı 1. Birleşim Toplantısında, Topkara yine önemli konuları gündeme taşıdı.

 

“YENİ AKARYAKIT İSTASYONLARININ ZAMANI GELDİ”

Yaklaşık 2 yıldır dondurulan yeni akaryakıt istasyonu başvuru taleplerinin artık değerlendirilme zamanının geldiğini savunan Mehmet Topkara, “Meclisimizin iki yıl önce akaryakıt istasyonları ile ilgili komisyonlara havale ettiği bazı talepler vardı. Vatandaşlarımız yeni açılan yollarda, güzergahlarda akaryakıt istasyonları yapmak için belediyemize 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları kapsamında başvuru yaptılar. Burada bir karar aldık ve dedik ki; bu iş bir düzene girmeli, her önüne gelen her yere akaryakıt istasyonu yapmamalı, her ne kadar başvuru yapmak vatandaşın hakkı olsa da bunu şehir etiği, kent estetiği adına bir düzene koyalım diyerek, temenni kararı alarak başvuruları komisyonlarda bekletmekteydik.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri akaryakıt istasyonlarının nasıl yapılacağını birlikte belirlesin dedik.

Ama maalesef 2 yıl oldu ve halen bu yatırımcı arkadaşlar bizlere de ulaşıyorlar, ‘bir sonuç çıkmadı mı? diye soruyorlar. Yeni akaryakıt istasyonları ile ilgili konuyu dondurmuştuk. Bu konuda zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu konuda Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin bir çalışma yapmasını ve komisyon ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“LİMONLU İÇME SUYU SORUNUNA ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Öte yandan görev bölgesi Erdemli’de Limonlu, Kocahasanlı ve Tırtar Mahallelerinin yaşadığı içme suyu sorununa da yıllardır çözüm beklediğini anımsatan Topkara, projenin hızlandırılması için çağrı yaptı.

Topkara, konuyla ilgili şunları söyledi; “Limonlu da şuan içme suyu 2 gün boyunca kesildi. Her yıl olduğu gibi içme suyunu limonlu deresi içinden aldığımız, su kaynağımız dere yatağında olduğu için problemler yaşıyoruz. Geçmişte de yapılmaya çalışılmıştı; Limonlu, Kocahasanlı, Tırtar Mahallelerimizin içme suyu projelerinin yapılıp, bunların birlikte getirilerek, dere içinde debinin yükselmesi ile oluşan problemlerin ortadan kaldırılarak vatandaşımıza bulanık olmayan, kaynağından temiz su içirilmesi çalışmaları vardı. Bugüne kadar bununla ilgili pek bir yol kat edemedik ve şu anda da sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun projelendirilerek önümüzdeki süreçte yatırıma geçmesi temennimizdir”.

 

“MEZARLIK SORUNU BÜYÜK”

Son olarak mezarlık sorununa değinen Meclis üyesi Mehmet Topkara, sıkıntını sadece kent merkezinde değil kırsal bölgelerde de büyük olduğunu işaret etti. Topkara konuyla ilgili şunları söyledi; “Mezarlıklar konusu burada hep gündem oluyor maalesef ama sadece şehirde değil, mahallelerimizde de sorun var. Örneğin Tırtar Mahallemizde bulunan Limonlu-Tırtar Batı Sandal Mahallemizin ortak kullandığı 17 dönümlük Bahçecik Mezarlığı aktif kullanılıyor ama mezar alanı kısıtlandı. İş makinesi çalıştırılması, orada ibadet yeri de dahil tadilat-tamirat yapılması gerekiyor. Biz Erdemli’de ki koordinasyondaki ilgili arkadaşlarla gittik ve yerinde inceleme yaptık. Muhtarlarımızda bizlere katıldı. Orada süreç başladı ama hem Emlak İstimlak Dairesi’nin hem de Mezarlıklar Daire Başkanlığının bu konuya özen göstermesini talep ediyorum.

Ayrıca aynı mezarlığın yanında 101/4 ada parselli 6 bin 720 metrekare vatandaşımızın mezarlık için kullanmadığı, şuan hiçbir şey bulunmayan, hazine arazisi tapulu, içindeki işgalcilerin de mezarlık adına işgalini sonlandırdığı bir alan var. Bunun da bir an önce tahsisini talep edip, buranın da otopark olarak düzenlenmesi talebimizdir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA