PAZARIN ATEŞİ BİR NEBZE DÜŞTÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAZARIN ATEŞİ BİR NEBZE DÜŞTÜ


 

Mersin’de geçen hafta büyük artış gösteren sebze meyve fiyatları bu hafta yüzde 30’a varan oranlarla düştü. Domates, patlıcan, biber ve kuru soğanda görülen fiyat düşüşünün patateste yaşanmaması dikkat çekti.

Hasan KÜÇÜK

 

Mersin’de geçen hafta cep yakan sebze fiyatları bu hafta havaların ısınması ve üretimin artması ile bir nebze olsun düştü. Geçen hafta 18 TL’den satılan domates 12’ye, 25 TL’ye satılan patlıcan 18 TL’ye 12 TL’ye satılan salatalık ise 10 TL’ye düştü. Kuru soğanda da görülen fiyat düşüşünün patateste yaşanmaması dikkat çekti. Tüketiciler ise fiyat düşüşünün yetersiz olduğu görüşünde.

Mersin’de geçen hafta Mersin’in en ucuz pazarı olarak bilinen Akdeniz İlçesi Mesudiye Çarşamba pazarında hem pazarcıların hem tüketicilerin nabzını tutmuştuk. En ucuz pazarda bile yüksek fiyatlar dikkat çekmişti. Aynı pazarda bu hafta ise fiyatların bir nebze olsun düşmüş olduğu görüldü.

 

DOMATES 12, PATLICAN 18 TL

Hayati Akagündüz isimli pazarcı geçen haftaya göre fiyatlar biraz düştüğünü söyledi. Geçen hafta 18-20 TL’ye satılan domatesin 12 TL’ye düştüğünü ifade eden Akagündüz, “Geçen hafta 20 TL’ye sattığımız çarli biberi bu hafta 15 TL’den satıyoruz. Salatalık geçen hafta 12 TL idi şimdi 10 TL. Patlıcan geçen hafta 25 TL idi bu hafta 18 TL. Geçen hafta 40 TL’den sattığımız Antep biberi 30 TL. 6 TL’den sattığımız karnabahar fiyatları ise değişmedi” dedi.

Kadir Kurtay ise geçen haftaya göre bir çok ürün fiyatı düşerken 7.5 liraya sattıkları patatesin fiyatı değişmediğini söyledi. Patates fiyatının neden düşmediğini bir türlü anlamadıklarını ifade eden Kurtay, “Bazıları piyasada ürün olmadığını söylüyor bazıları ise stoklama olduğunu söylüyor. Devletimiz bu konuya el atmalı” şeklinde konuştu.

Kurtay, geçen hafta 6.5 liraya sattıkları kuru soğanı bu hafta 5 TL’den verdiklerini kaydetti.

 Ahmet Karabacak ise geçen haftaya göre fiyatlar ürünün artması nedeniyle  düştüğünü belirterek “Domates 18 TL’den 12 TL’ye salatalık 15 TL’den 12 TL’ye, kabak 8 TL’den 5 ‘TL’ye düştü” diye konuştu.

 

GEÇEN HAFTA 50 TL OLAN BİBER BU HAFTA 20 TL

Ali Akagündüz de “Geçen haftaya göre fiyatlarda bayağı bir düşüş var. Süs biberi geçen hafta 50 TL idi bu hafta 20 TL. Geçen hafta 20 TL olan çarliston biber 6 TL. Havaların ısınması ile ürün artışı oldu. Piyasada ürün biraz bollaşınca fiyatlar ister istemez düştü” ifadelerini kullandı.

Kasım Kalsın isimli pazarcı ise “Geçen hafta 30 TL’ye sattığımız çilek 15 TL’ye 60 TL’ye sattığımız çağla bademi ise bu hafta 20 TL’den satıyoruz” dedi.

 

“YİNEDE PAHALI”

Emekli Dilek Zeren ise fiyatları geçen haftaya göre biraz düşmüş gözüktüğünü ancak hala pahalı olduğunu söyledi. Zeren, “2 kilo patates 15 TL. Domates ve patlıcan ve salatalık fiyatları

geçen haftaya göre düşük ama yinede pahalı. Çantayı dolduramıyoruz. İhtiyaçlarımızı alamıyoruz. Sadece bakım geçiyoruz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA