ARATOS KÜLTÜR SANAT ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARATOS KÜLTÜR SANAT ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BULDU


 

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta yayın yapan Aratos Felsefe Dergisi 19. yılını kutladı. Adını Antik Çağ’dan yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’tan adını alan Aratos Felsefe Dergisi 19. yılını “Kibele’nin Kadınları” başlıklı ahşap heykel sergisiyle kutladı. Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşen Sergiyle birlikte 2022 Aratos Kültür Sanat Ödülleri de sahiplerini buldu.

Serginin açılışında Aratos Dergisi kurucusu ve Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın yaptığı konuşmada, Aratos dergisinin Türkiye’de yaşayan en uzun süreli dergilerin arasında olduğunu belirterek, “Tarsus’ta bir eksilik olarak düşündüğümüz bu boşluğu Aratos ile doldurmaya çalıştık. Aratos Tarsus’un tek entelektüel yayındır. Aratos sadece bir dergi olarak kalmadı. Bu 19 yıl içerisinde 59 ayrı basım kitap çıkararak yayıncılık faaliyeti gösterdi. Aratos dergisi, sanatevine de dönüşerek sanatın bütün dallarında etkinlikler gerçekleştiriyor. 2011’de kurduğumuz Aratos Felsefe Okulu’nda 11 yıldır akademisyenler tarafından dersler veriliyor. Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kuruduğumuz felsefe okullarının sayısı 28’e ulaştı.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde, fuar, festival, kongre ve sempozyum gibi kültürel organizasyonlarda Tarsus’u temsil ettik. Aratos dergisi adına sinema günler, felsefe günleri ve sempozyum düzenliyoruz.

Aratos, yerel değil ulusal ölçekte evrensel değerleri taşıyan bir dergidir. İçinde yaşadığımız süreçte aydınlanma çabalarıyla toplumsal değişim ve dönüşüm sürecini ileriye taşımayı amaç edinmiştir. Buna bağlı olarak da Tarsus’u felsefenin kenti yapmak konusunda çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Açılışa katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da bir konuşma yaparak Aratos’un 19. yılını kutladığını belirterek, “Dergi yayıncılığı zor bir iştir. Uğur Pişmanlık, sadece Aratos dergisini bugünlere getirmekle kalmadı, pek çok kültür sanat etkinliği gerçekleştirerek Tarsus kent yaşamına katkıda bulundu. Bugüne kadar pek çok siyasetçi ve bürokrat geldi geçti. Ancak kalıcı olan sanatçılardır. Uğur Pişmanlık da yaptıkları ve Tarsus’a kattıklarıyla kalıcı olacak ve gelecekte de hatırlanacaktır. Uğur Pişmanlık’ı ve Aratos’a emek verenleri kutluyorum” dedi.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Kurulu Başkanı ve Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Zehragül Aşkın’ın da yaptığı konuşmadan sonra Mersinli yontu sanatçısı Hasan Canel’in yaklaşık 100 kadar ahşap heykel çalışmasının yer aldığı sergide bu yılki, “Aratos Ödülleri” sahiplerini buldu.

Bu yıl 11. kez gerçekleşen “Aratos Ödülleri” kültür sanat dalında Tarsus’tan bir ressama, biri de Antakyalı yazarın oldu.

2022 “Aratos Ödülleri, Tarsus’tan Ressam Ümit Aslan’a Tarsuslu yazar Fazilet Çulha verdi. Antakyalı yazar Cemile Cereb’e ise Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan takdim etti.

Her iki ödül sahibi de yaptıkları konuşmada özetle Aratos ödülüne layık görülmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.

“Kibele’nin Kadınları” başlıklı ahşap heykel sergisi 16 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA