HDP’DEN GÖZALTI TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’DEN GÖZALTI TEPKİSİ


 

Kobani soruşturması kapsamında gözaltı operasyonları yapılan HDP ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de sokağa inerek, Cumhur İttifakı’na yüklendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kobani soruşturması kapsamında HDP'yi hedef alan yeni bir operasyon düzenlendi. Mersin, Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Urfa’nın da aralarında bulunduğu birçok kentte HDP eski belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı çılan 91 kişiden 46'sı gözaltına altına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Mersin’de 2 dönem Akdeniz Belediye Başkanlığı yapan HDP’li M. Fazıl Türk’te yer aldı.

 

HDP SOKAĞA İNDİ

HDP’den gözaltılara tepki gecikmedi. Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de sokağa inen HDP, sivil toplum örgütlerinin katılımı ile yaptığı basın açıklamasında, “HDP’yi savunuyoruz. Kobani kumpas davaları bizi yıldıramaz” mesajı verildi.

Mersin’de tepkinin adresi Özgür Çocuk Parkı olurken basın açıklamasını HDP İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş okudu.

 

“TASFİYE AMAÇLI HUKUKİ OLMAYAN SALDIRILAR…”

Geçmişten bugüne HDP özelinde halklar ve muhalif kesim üzerinde AKP-MHP faşist anlayışı tarafından bir çok saldırı yapıldığını söyleyen Kuş, demokrasi ve demokratik anlayışları ortadan kaldırma çabaları gösterildiğini anımsattı. “Bu doğrultuda 2014 yılında Kobané olayları adı altında partimize ve halkımıza dönük tasfiye amaçlı hukuki olmayan saldırılar yapılmış, parti yöneticilerimiz ve çalışanlarımıza dönük açılan soruşturmalar kapsamında gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirilmiştir. 2014’ten bu güne değişmeyen AKP-MHP faşist anlayışı saldırılarını tırmandırarak sistematik hale getirmiş, halkımız ve demokrasi güçleri üzerinde baskıyı arttırarak partimizi kriminalize etmeye çalışmıştır.


“GÖZALTILAR TEHDİT AMAÇLI”

Bu doğrultuda 3 gün önce Cizre ilçe örgütümüze yapılan saldırı ve baskının, son dört ayda ikinci kez tekrarlanmış olması siyasi soykırım politikasının somut bir örneği olmuştur. Tıkandıkları her noktada partimize ve muhalif kesimlere saldırmayı kendilerine görev bilen AKP-MHP faşist bloğu son olarak 12.04.2022 tarihinde Kobané kumpas davası adı altında parti yöneticilerimize, belediye eş başkanlarımıza ve parti çalışanlarımıza yönelik hukuki olmayan bir kumpas operasyonuyla gözaltı yapmıştır. Bizlerin artık yabancısı olmadığı bir durum haline gelen bu kumpas davası ve gözaltıların AKP-MHP faşist iktidarı tarafından adeta bir tehdit aracı olarak kullanıldığı bilinmekle beraber hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın partimiz yöneticilerine dönük yapılmış olan bu gözdağı operasyonlarını şiddetle kınıyoruz.

 

“MÜCADELE SÜRECEK”

Ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin partisi olan Halkların Demokratik Partisi olarak bu gözdağı operasyonlarının AKP-MHP faşist iktidar bloğunun partimiz şahsında Kürt halkına ve Türkiye demokrasi güçlerine karşı geliştirilmiş olan sistematik saldırı politikalarının bir sonucu olduğunu biliyor HDP ve demokrasi güçleri olarak faşist iktidarın geliştirmiş olduğu hukuksuz saldırı ve gözaltıları kabul etmediğimizi ve bunun karşısında dün olduğu gibi bugün ve yarın da haklı mücadelemizi sürdüreceğimizi siz değerli kamuoyunun önünde bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA