“CÖMERT CENNETE, CİMRİ CEHENNEME” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CÖMERT CENNETE, CİMRİ CEHENNEME”


 

“Cömert insan, Allâh’a, Cennet’e ve insanlara yakın; Cehennem ateşine uzaktır. Cimri ise, Allâh’a, Cennet’e ve insanlara uzak; Cehennem ateşine yakındır!”

Haber Merkezi

 

Mersin Müftülüğü, Ramazan ayı münasebetiyle kamuoyunu aydınlatmak amacıyla çeşitli konularda uzman görüşleri yayınlayarak. Halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak Mersin İl Müftülüğü Vaizi Besim Günay’ın, “Ramazan ve İnfak” konulu açıklamaları ile Ramazan ayının bereket ve rahmet ayı olduğuna dikkat çekilerek, cömertlik çağrısı yapıldı.

 

“ORUÇ İLE NEFİSLERİMİZİ, İNFAK VE YARDIMLARIMIZ İLE DE MALLARIMIZI TEMİZLİYORUZ”

Ramazan ayının, rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Vaiz Besim Günay, “Oruçlarımızla nefis terbiyesinden geçtiğimiz, teravihlerimizle manevî miracı yaşadığımız, mukabelelerimizle rabbimizle iletişime geçtiğimiz kutlu bir aydır. Zekât ve sadakalarımızla mallarımızı arındırdığımız, nefislerimizin sükunetle rabbine boyun eğdiği, ruhlarımızın huzura erdiği feyiz ve nurların gönül coğrafyamıza sağanak sağanak yağdığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının coştuğu müstesna bir iklimin adıdır Ramazan ayı.

Oruç ile nefislerimizi, infak ve yardımlarımız ile de mallarımızı temizliyor, arındırıyor, pak hale getiriyoruz bu mübarek Ramazan ayında.

 

“İNFAK; EMSALİ OLMAYAN, YARIN İÇİN YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM”

Öyle ya Ramazan denince aklımıza zekat gelir, sadaka gelir, fitre gelir bir muhtaca uzanan el gelir, bir yoksulun sofrasına sunulan aş gelir. Hayırlarda ve dualarda yarışılan yüce bir aydır Ramazan ayı. İnfak etmek, Allah için vermek öylesine önemli ve değerli bir ibadettir ki; Ölenler dahi dünyaya gelip infak etmek isterler. İnfak etmek öyle kazançlı bir ticarettir ki, bire yedi yüz hatta bire yedi bin yedi milyona kadar artarak katlanan dünyada emsali olmayan, yarın için yapılan en büyük yatırım aracıdır.

İnfak Allah’a verilen borçtur. Nefsin cimriliğini silip yok eden insanı rabbine sevdiren kişiyi kurtuluşa eriştiren en kısa yoldur. Başkasına hayat vermek için çalışmak din kardeşini kendi nefsine tercih etmektir infak” dedi.

 

“SADAKA İLE GÖSTERİŞ YAPMAYIN”

Nifaktan sakınmak için Münafikun süresinde yapılan uyarıyı da hatırlatan Günay, “Bu surede bizlere münafığın bazı özelliklerini anlatır münafık infak etmez, o iki yüzlüdür der ve en sonunda nifakın panzehiri olan infakı şöyle anlatır; ‘Herhangi birinize ölüm gelip de, ‘Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!’ demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın.

Evet infak, nifak ile aynı kökten gelip nifakın panzehiri olduğu gibi sadaka da, sadakatle aynı özdendir. Öyleyse gerçek mümin, özünde ve sözünde, içinde ve dışında sadıktır, o imanında dosdoğrudur, içinde nifak barınmaz, zira o kalbindeki imanının bir yansıması olarak infak eder.

Sadakalarınız başa kakmak, gösteriş yapmak ve yapılan yardımdan elde edilecek sevabı, tıpkı bir kaya üzerindeki toprak misali en ufak bir yağmur bile o toprağı heder eder.

Özet olarak ‘Cömert insan, Allâh’a, Cennet’e ve insanlara yakın; Cehennem ateşine uzaktır. Cimri ise, Allâh’a, Cennet’e ve insanlara uzak; Cehennem ateşine yakındır!’” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA