İL KOORDİNASYON KURULU VALİ SU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İL KOORDİNASYON KURULU VALİ SU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI


 

2022 yılı yatırım programında yer alan projelerin değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu’nun 2. toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Valilik Mavi Salon'da düzenlenen toplantıya, AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu ve Sivil Savunma Daire Başkanı Mahmut Ötegen’in yanı sıra; vali yardımcıları, kaymakamlar, bölge müdürleri, il müdürleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk olarak; ikaz ve alarm haberleri ile afet ve acil durum tehlikesi haberlerinin tehdit altında kalabilecek bölgelerdeki halkın uyarılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Bütünleşik İkaz ve Alarm Sistemi hakkında AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. İlimiz merkez ve ilçelerinden toplam 93 adet siren sistemi kurulması planlanan proje hakkındaki bilgilendirmenin ardından AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız tarafından İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) planı değerlendirme ve izleme sürecinde yatırım gerektiren eylemlerin İl Yatırım Takip Sistemine  (İLYAS) işletilmesi hakkında katılımcılara sunum yapıldı. İRAP’taki eylemlerin görüşüldüğü toplantıda daha sonra İl Koordinasyon Kurulu kapsamında kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında yılda dört kez yapılan koordinasyon kurulu toplantılarının bu yılki ikinci toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Ali İhsan Su, toplantıda yılı yatırım programında yer alan ilimiz yatırımlarının gerçekleşme durumlarının değerlendirileceğini belirtti.

Vali Su toplantıda, kurum müdürlerine ilimizde bu yıl içerisinde yapılacak yatırımlarla devam eden ve proje aşamasında olan yatırımların sıkı bir şekilde takip edilmesi talimatı verdi.

Kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin devam eden projeleri ile ilgili kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA