VAHAP SEÇER: “METRO HAYAL DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER: “METRO HAYAL DEĞİL”


 

Temel atma töreni sonrası ilerleme kaydetmemesi nedeniyle ‘hayal’ eleştirilerine konu olan Metro ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den, “Yalan söylediğimiz konusuna tezvirat yapanlara buradan duyurumdur; inşaat devam ediyor” savunması geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısı’nda, idareden gelen 22 ve komisyonlara havale edilen 13 madde olmak üzere toplam 35 madde görüşüldü. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2021 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Seçer, “400 milyon dolar borçla devraldığımız belediyenin şu anda 107 milyon dolar borcu var. Biz belediyede mali disiplini sağlamış bir yönetimiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Onun için bu gemi gidiyor” ifadelerine yer verdi.

 

METRO KREDİSİ ANKARA’DA İMZA BEKLİYOR

Mersin Metrosu’na ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Seçer, şunları söyledi: “Meclis Metro için 16 Ağustos’ta borçlanma yetkisi verdi. Bu, Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Strateji Bütçe Başkanlığı’na. Yeni yıldan önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geldi.  Görüş geldi. O ara bir Bakan değişikliği oldu. Kısmet bu ya. Sonra yılı devirdik. Yıl bitti. Dediler ki, ‘Tekrar görüşe gitmesi lazım.’ Bunu Meclis’te konuşmuştuk. Biz uzun uğraşlar sonucunda Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın görüşünü Hazine’ye şu anda gönderdik. Şu anda orada imzada bekliyor. Ben de yaklaşık 1 aydır Sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu bekliyorum. Şimdi bunu vatandaşlarımızın da dinlemesini istiyorum. Yatırım programına alınmış bir projedir Mersin Metrosu. 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Strateji Planı’nda, yatırım programında vardır. Yatırım programına alınmış bir projenin dış finansman onayı niye verilmez? Belli bir hesap tekniği var. Eğer belediyenin borcu o hesap tekniği sonucu çıkan rakamdan yüksekse verilmez. Benim son bilançom burada. O hesaplama tekniğine göre de rakamları koyuyorum, çıkan sonuç rakamın çok altında.”

 

“HAYAL DEĞİL, İNŞAATI DEVAM ETTİRECEĞİM”

 Kamuoyunda “hayali temel atıldığı”na ilişkin bazı söylentiler bulunduğunu ifade eden Seçer,   “Hayır, gidip ziyaret edebilirsiniz. İlk istasyon inşaatı başladı, devam ediyor. Eski otogarda. 2. Gar’ın orada başlayacak. Trafik açısından tedbir alıyor arkadaşlar. Kaldı ki Koruma Kurulu Kararı önceki hafta bize geldi. Orası koruma bölgesi, koruma alanına giriyor. Şimdi burada bizim metroyla ilgili, Mersin halkını aldattığımız, bu kelimeyi bile ağzıma almıyorum; yalan söylediğimiz konusuna tezvirat yapanlara buradan duyurumdur; inşaat devam ediyor. Yüklenici firma orada. Bunlar mevzuata uygun bir şekilde projelendirilmiş, kurumlardan izinleri alınmış, Cumhurbaşkanlığı 2022 Yatırım Programı’nda var, ilk finansman kısmı olan 900 milyon lira 16 Ağustos 2021 yılında Mersin Büyükşehir Meclisi’nde onanmış ve borçlanma yetkisi tarafıma verilmiş, şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bekliyor. Yarın Sayın Bakan imzalasın; biz finansmanı bir an önce kullanacağız. Bu da en az 4-5 aya. Ama her şeye rağmen buradan Mersin halkına bir söz vermek istiyorum. Şartlar her ne olursa olsun 1 yıl kaldı genel seçime. 1 yıl sonra sandıktan ne çıkacağını kimse bilemez. Ben bu 1 yılı, ben eminim Sayın Cumhurbaşkanı randevu da verecek, bu konuda haksızlığa uğradığımızı da görecek, Mersinlilere katkı da sunacak, yardımcı da olacak. Ben bundan eminim. Ama varsayalım ki böyle bir gelişme olmadı. O inşaatı durdurmamak için gecemi gündüzüme katacağım, kendi imkanlarımla da o inşaatı devam ettireceğim. Bunu da buradan Mersin halkına bir söz olarak veriyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA