“İHRACATI KENDİ ELİMİZLE SONLANDIRMAYALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İHRACATI KENDİ ELİMİZLE SONLANDIRMAYALIM”


 

Anamur’da muzdan sonra üreticilerin önemli geçim kaynakları arasında yer alan çilekte hasatın ardından ihracatında başlaması üreticilerin yüzünü güldürürken Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş “Bilinçsiz gübreleme yaparak ihracatı kendi elimizle baltalamayalım” uyarısında bulundu.

Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, bölgede çilek üretiminin yoğun olarak  başladığını  hatırlattı.

Önceki yılları referans aldıklarında bu yıl girdi maliyetlerinin çok yüksek olması ve gelen zamlardan dolayı üreticilerin haklı bir  tedirginlik yaşadığını ifade eden Gümüş ancak çilek ihracatının başlamasının üreticilere can suyu olduğunu kaydetti.

Rusya, Romanya, Polonya, Irak, Gürcistan ülkelerinin halklarıyla buluşan çileğin Mersin ve Anamur’daki üreticiler başta olmak üzere tarım sektöründeki tüm paydaşların yüzünü güldürdüğünü ifade eden Gümüş, ihracatın, sürekliliğinin sağlanabilmesi ve üreticilerin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için dikkat edilmesi gereken sorumlulukların bulunduğunu söyledi.

 

“SABAH ERKEN HASAT YAPIN HALE ERKEN ULAŞTIRIN”

Sabahın erken saatlerinde hasatı yapılacak çileğin üreticilerin hallere ve bağlı oldukları alım merkezlerine erken saatlerde ulaştırmasının önemli olduğunu vurgulayan Gümüş, “Unutmayınız! Hasat yapıldıktan sonra, tarlada uzun süre bekleyen çilek, güneşin ve havanın sıcaklığı ile beraber ürünlerimizin raf ömrünü ciddi oranda kısaltmaktadır. Raf ömrü kısalan çileklerin ihracata gitmeyeceği; giderse de sorun teşkil edeceği, hepimizin malumudur! Bunun için, çilek hasadının erken yapılması, erken saatlerde hallere ve bağlı olduğunuz alım merkezlerine getirilmesi en az üretim kadar önemlidir. Zira bizim ürünümüz karşı pazarda ne kadar çok tutulursa, raf ömrü ne kadar çok olursa; fiyatımız da o kadar iyi olur” dedi.

 

“ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİN UYARISINA DİKKAT EDELİM”

Hasat döneminde ziraat mühendislerinin uyarısının dikkate alınmasının önemli olduğunu belirten Gümüş, “İhracatın, ne kadar hassas bir konu olduğuna inanıyoruz. Tüketicinin önemini biliyoruz.

Bu vesileyle üretimde gübreleme yöntemleri ve hasadın ne denli önem arz ettiğine vakıf olan bizler, ihracatın devamlılığı için, üretim yaparken destek aldığımız; İlçe tarım müdürlüğümüz, ziraat mühendislerimiz ve komisyoncularımızın öneri ve uyarılarına özenle uymamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

“BİLİNÇSİZ GÜBRE ATMAYALIM”

Uyarıları dikkate alınmaması, geleneksel yöntemlerle, bilinçsiz gübreleme yapılması halinde çiftçinin ihracatı kendi eliyle sonlandırmış olacağını vurgulayan Gümüş, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; Insan sağlığı için kalıntısız üretim çok önemli. Kalıntısız üretim yapılırsa ve kaliteli ürün doğru zamanda hasat yapılırsa ihracat artarak devam eder.  Böylece hem  ülkemizin hem de  üreticilerimizin  yüzü güler. Üreticilerimizin mutluluğu bizleri gururlandırır.”ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA