GÖZALTINA ALINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZALTINA ALINDI!


 

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin iki dönem belediye başkanlığını yapan M. Fazıl Türk, Kobeni soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Haber Merkezi

 

Kobani soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğünce, aralarında Mersin’in de olduğu Ankara merkezli 13 ilde 91 kişi hakkında, gizli tanık beyanları ve HTS kayıtlarından yola çıkılarak gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara, Mersin, Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Urfa ve diğer kentlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında, eski HDP'li belediye başkan vekilleri, eski belediye başkan yardımcıları, eski parti sayman ve yardımcıları ile eski belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

 

M. FAZIL TÜRK GÖZALTINDA

Gözaltına alınallar arasında, Mersin'de Akdeniz Belediyesi eski Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi eski çalışanları Hasan Çat, Selami Turan ve Ülfiye Özcan ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye çalışanı Metin Kılavuz ve HDP eski Saymanı Zeki Çelik. HDP Adana il yöneticisi Mustafa Bilgiç, Şefik Özbey, Necmettin Aslan’ın da yer aldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise gözaltına alınanlara “Kobane olaylarının mali yapılanmasında yer aldıkları, ölen ya da yaralanan PKK’lilerin ailelerine maddi yardımda bulundukları” suçlaması yöneltildi.

Savcılık açıklamasında, “91 şüphelinin, Ankara merkezli 13 ilde, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından 12 Nisan tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA