GÜLTAK’TAN MESKİ’YE KÖPRÜ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK’TAN MESKİ’YE KÖPRÜ TEPKİSİ


 

Dikilitaş ile Karacailyas’ı birbirine bağlayacak köprüyü gündeme taşıyan Başkan Gültak MESKİ’nin konuyla ilgili çalışmaları geciktirmesini eleştirdi.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci birleşiminde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özellikle kışın oluşan sel sonucu kimi zaman ölümlü kazaların da meydana geldiği Deliçay Deresi üzerinde, Karacailyas ile Dikilitaş’ı birbirine bağlayacak köprünün yapımını gündeme getirdi.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Gültak, konuyu daha önce de gündem getirdiğini hatırlattı, yayalar ve sürücülerin halen can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratan dere yatağından geçtiğine dikkat çekti. “Sayın Lütfi Elvan Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü ile görüşüldü ve köprünün parası hızlıca aktarıldı” diyen Başkan Gültak;  şöyle konuştu; “DSİ, oraya köprü yapmayı düşünüyor; 24 Haziran 2021’de Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazıp görüşünü istemiş. 2 Temmuz 2021 tarihinde MESKİ, orada içme suyu ile ilgili deplase olması gerektiğini ve şu an için yapamayacağını yazmış. 27 Temmuz 2021 tarihinde DSİ, tekrar şöyle bir yazı yazmış; ‘Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Deliçay Deresi ikinci kısım inşaat ihalesi işimiz, muhtevasında diğer kurumlardan gerekli izinlerin alınması işlemi başlatılmıştır.’ Ancak MESKİ’ye ait yazıda yine köprünün yapılamayacağı, bölgede su hattının bulunduğu ve bu hatlarda herhangi bir kesinti yapılamayacağı, hatların deplasesinin mümkün olmadığı belirtilmiştir.”

 

“KIŞIN SEL GELİYOR, ÖLÜMLÜ KAZALAR OLUYOR”

Hem imar konusu hem de köprünün başka bir yerden geçmeme ihtimalinden dolayı DSİ’nin MESKİ’ye tekrar yazı yazdığını kaydeden Başkan Gültak; “Projenin parasının çoğu gönderildi ancak iş tıkandı. Teknik konu nedir, MESKİ neden kabul etmiyor? Evet, belki mühendislik açısından bir sıkıntı vardır.  Ancak mümkünse tekrar incelenmeli. Çünkü her iki mahalle de orayı çok yoğun kullanıyor. Zaman zaman, özellikle de kışın sel geliyor, ölümlü kazalar oluyor. Bölgede yaşayan insanların kullanabileceği başka bir köprü de yok. İnsanlarımızın epey aşağı inmesi gerekiyor. Bu konuda yapılacak bir şey varsa ve eğer süreç hızlandırılırsa, Akdeniz ve Mersin adına güzel bir hizmet olacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA