YANAN ORMANLIK ALANLAR DAĞ LALELERİ İLE RENKLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANAN ORMANLIK ALANLAR DAĞ LALELERİ İLE RENKLENDİ


 

Mersin’in Silifke ilçesinde 29 Temmuz 2021 tarihinde çıkan orman yangınında zarar gören alanlar tohum ekme ve fidan dikme projeleri ile yeşillendirilirken, bir yandan da doğal olarak yetişen ve endemik bitki olan dağ laleleri (Tulipa armena) ile renklenmeye başladı.

İlçeye bağlı Yeşilovacık Mahallesi'nde, yanan kızılçam ağaçlarının kesilmesinin ardından, bölgede ilk kez endemik bitki olan dağ laleleri görülmeye başlandı. Baharla birlikte yanan ağaç kütükleri arasında doğaya farklı bir renk katan dağ laleleri, adeta renk cümbüşü yaşatıyor. Bölgede yangın sonrası ilk defa görülen endemik bitki dağ laleleri doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Yeşilovacık Mahallesi'nde 29 Temmuz 2021 tarihinde çıkan orman yangınında 3 bin hektar ormanlık alan zarar görmüş ve sonrasında temizlik çalışmaları yapılmıştı. Yanan alanlara ise Silifke Orman İşletme Müdürlüğünce şu ana kadar 12 ton kızılçam tohumu ile diğer türlerden yaklaşık 200 milyon adet tohum sahaya atıldı. Dikim yoluyla ise ağırlıklı olarak 21 bin adet kızılçam olmak üzere 200 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Yeniden orman tesisi ve ağaçlandırma çalışmalarında, yangından etkilenen yerleşim yerlerinin etrafında, yangına dirençli türler olan 90 bin adet keçiboynuzu, 6 bin adet badem, 34 bin adet servi, 10 bin adet fıstıkçamı, 10 bin adet zakkum gibi gelir getirici türlerin dikimlerinin yapıldığı bildirildi.

Fotoğraf tutkunu Murat Pancar ise yanan ormanlık alanlarında çıkan dağ lalelerinin doğaya ayrı bir güzellik kattığını kendilerinin de bu güzelliği çektiklerini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA