ARTAN MALİYETLER EK BÜTÇE DOĞURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARTAN MALİYETLER EK BÜTÇE DOĞURDU


 

Tarsus Belediyesi yönetimi, artan maliyetler nedeniyle ek bütçe teklifinde bulundu. Özellikle akaryakıt ve elektrik fiyatlarını bel bükmesi nedeniyle istenen 161 milyon TL’lik ek bütçe görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi’nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında, artan maliyetler ek bütçe talebini gündeme getirdi. Mevzuat gereği 2022 yılı bütçesini geçen yıl 371 milyon 347 bin TL olarak belirleyen belediye yönetimi, artan maliyetleri gerekçe göstererek 161 milyon 311 bin TL’lik ek bütçe teklifinde bulundu.

 

AKARYAKIT VE ELEKTRİK BEL BÜKÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bütçe tekliflerinin geçen yıl hazırlandığını anımsatarak, “Bütçe hazırlık süreci 2021 Haziran ayıydı ama bütçe Kasım’da kesinleşti. Harcama birimlerimiz doğal olarak günün ekonomik şartlarına göre bütçelerini oluşturuldu. Belediyenin akaryakıt giderleri 2021 Ağustos’ta 541 bin TL’yi ama 2022 Mart’ta bir milyon 670 bin TL’ye çıktı yani yüzde 308 artış oldu. Elektrik giderleri 662 bin TL’ydi, Mart’ta bir milyar 526 milyon TLM yani yüzde 230 arttı. Dolar kuru 8.31’di şimdi 14.7’ye fırladı. Yani yüzde 76 gibi bir yükselme var.

 

EK BÜTÇE; 161 MİLYON TL

Yeniden değerlendirme oranları da 9.11’di, şimdi 36,20. Yani yüzde 397. 36’lık bir artış söz konusu. Mevzuat gereği Tarsus Belediyesi bütçesine 30 milyon TL yedek ödenek koymuştuk. Bunun yarısından fazlası bugüne kadar amacına uygun olarak kullanıldı. Elektrik, bu, doğalgaz, akaryakıt, banka kredisi gibi resmi ve zorunlu için gereken yerde kullandık.

Ancak diğer resmi ödemelerde ister istemez sapmalar oldu. Müdürlerimizden faaliyet maliyetlerindeki harcamalara kalemlerini tekrar incelemelerini istedik. Yeni bir bütçe yapılıyormuş gibi algılanmadan yapılacak harcamaları revize etmelerini istedik.

Sonuçta 161 milyon TL’lik bir fark oluştu. Zaten günümüzün ekonomik durumunu takip ediyorsanız böyle bir fark çok normal karşılanıyor herhalde. Akaryakıtta, elektrikte dünya kadar artış var” diye konuştu.

İdarenin teklifi görüşülmek üzere, Plan bütçe ve Kesin Hesap komisyonları’na gönderildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA