GÜLNAR’DA 6 YENİ ÜZÜM ÇEŞİDİ DENENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA 6 YENİ ÜZÜM ÇEŞİDİ DENENİYOR


 

Gülnar’da ilçenin ekolojisine uygun çeşitlerin belirlenmesi amacıyla 6 yeni üzüm çeşidinin deneme ekimi yapıldı. Gülnar Belediye Başkanı Ünüvar, 6 üzüm çeşidinde ümitli olduklarını söyledi.

Hasan KÜÇÜK

 

Gülnar Belediyesi ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arasında 2021 yılında "Gülnar İlçesi Ekolojisine Uygun Yeni Üzüm Çeşitlerinin Belirlenmesi" projesi imzalanmıştı. Söz konusu prototol kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliği ve yine Gülnar Belediyesi ve  Ulu Tarım katkılarıyla Gülnar’a adapte olması beklenen 6 üzüm çeşidine ait 360 asma Bardat Yaylası’nda toprakla buluştu.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, bağcılık için uygun iklim ve toprak koşullarına sahip olan ilçelerinde çiftçiler tarafından bir çok üzüm çeşidinin üretildiğini söyledi. Gülnar’ın bu türlerden biri olan kuş üzümü üretiminde öncü olduğunu vurgulayan Ünüvar, “İlçemiz  ülkemiz kuş üzümü üretiminin yüzde 75’ini tek başına karşılıyor. Bizler bölgemizde tarımımıza katkı sunabilecek bu gibi ilçemiz ekolojisine uygun yeni üzüm çeşitlerinin belirlenmesi için el birliğiyle projeler hayata geçiriyoruz” dedi.

 

“OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIZ”

Bu projeler kapsamında Gülnar’da yetişmesi ümit edilen 6 üzüm çeşidine ait 360 asma fidanının

toprakla buluşturulduğunu anlatan Ünüvar, “İlçemizin verimli topraklarında inşallah olumlu sonuçlar alacağız. Gülnar Belediyesi olarak üretime ve üreticilerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde görevli

Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın Hasan Hüseyin Oluğ, ise, Gülnar’da 6 çeşit üzümün yetişmesinde ümitli olduklarını ifade ederek yeni üzüm çeşitlerinin Gülnar çiftçisi için gelir kapısı olacağını söyledi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA