“PROJEYİ DUYAN AYAKTA ALKIŞLIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PROJEYİ DUYAN AYAKTA ALKIŞLIYOR”


 

Çamlıbel Marina Projesi ile bölgeye su sporları merkezi kazandırmak için kolları sıvayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, CHP’nin “Endişeler var, esnaf tedirgin” çıkışına, “Projeyi duyan ayakta alkışlıyor, isterseniz esnafı tek tek gezelim” yanıtı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda Çamlıbel Marina Projesi yeniden tartışmaya açıldı.

Yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilmesi planlanan projeye ilişkin belediye yönetimi, kentteki sivil toplum kuruluşlarına giderek sunumlar yaparken muhalefet esnafın endişeli olduğunu öne sürdü.

 

“SU SPORLARINA KARŞI DEĞİLİZ, AVM’YE KARŞIYIZ”

CHP’li Muhittin Ertaş, Çamlıbel’de düzenlemeyi içeren projenin geçtiğimiz günlerde görüşülmek üzere komisyona havale edilmesi ile telefonlarının susmadığını söyleyerek, “Hayırdır Marina’ya yeni bir AVM mi yapılıyor, diye halkta, Ticaret ve Sanayi Odasında büyük bir endişe var. O günkü endişemizi tekrar dile getiriyoruz. Çamlıbel’de barınak, su sporları gibi etkinlikler yapılmasına kesinlikle karşı değiliz. Buradaki bölgeye bir AVM yapılmasına ise kesinlikle karşıyız. Özellikle Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı’nın tahsisini bir türlü alamazken, son anda şimdi bu Marina projesi çıktı. Marina Projesine de Atatürk Parkı’nın batı köşesinden yaklaşık 18 dönümlük bir alan dahil edildi. Atatürk Parkı’nın çilesine bakın ki bir yandan liman baskılıyor, diğer yandan barınak baskılıyor. Yani Atatürk Parkı hedefe konulmuş durumda. Yapılan bu çalışmayla ilgili lütfen içerisinde olalım. Çarşı, Çamlıbel esnafı büyük bir yıkıma uğrar, buna engel lalım” dedi.

 

“PROJEYİ ALKIŞLADILAR, İTİRAZ YOK”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise, burada bir marina, AVM yapılmadığını söyleyerek, su sporları merkezi yapma çabasında olduklarını söyledi.

“Atatürk Parkı’nı gasp söz konusu değil” diyen Gültak, “Burada şehir plancıları ve mimarlar ile görüşüldü. Atatürk Parkı’ndan proje için tahsis edilen 18 dönüm alan 8-9 dönüme düşürüldü. Amatör balıkçıların olduğu tamamen beton olan alandan 300-350 kişilik otopark yapılması için alınıyor. Bu otopark da Çamlıbel ve çarşı esnafına büyük bir hizmet verecek. Ticaret Odası’nda sunum yaptığımda bu projeyle ilgili beni alkışladılar. Çamlıbel esnafını tek tek gezelim, hepsi olmasını istiyorlar. Bir ay sonraki sonucu tahmin edebiliyorum da Çamlıbel’deki esnafın bir itirazı yok. İstiyorsanız gezelim kim itiraz ediyor görelim. Yarın yine bir yerden haber mi geldi dediğim de kızmayın. Esnafı dinleyelim bakalım ne diyorlar? Çamlıbel ve çarşı esnafı istiyorsa o zaman itiraz olmaması lazım” diye konuştu.

 

AVRUPA YELKEN ŞAMPİYONASI’NIN ADRESİ ÇAMLIBEL

Projenin hızlıca hayata geçirilmesinin nedenine dair de açıklama yapan Başkan Gültak, 2023’te Avrupa Yelken Şampiyonası’nın adresinin Çamlıbel olacağını duyurdu.

Türkiye Yelken Federasyonu ile temasta olduklarını belirten Gültak, “Eğer bu projeyi yetiştiremezsek organizasyonu kaybederiz. Biz şuan bu organizasyonun adresini takvime Mersin olarak aldırmış durumdayız. Böyle bir şampiyonanın burada yapılması demek Çamlıbel’in Akdeniz’in, Mersin’in duyulması esnafın para kazanması demektir” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA