“SEÇER, AKDENİZ’E HİZMETİ ENGELLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEÇER, AKDENİZ’E HİZMETİ ENGELLİYOR”


 

Akdeniz Belediye Meclisinde elektrik trafosu alanı tahsisi ile ilgili CHP-HDP meclis üyelerinin geçen ay reddettiği düzenlemeye Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatı ile ‘evet’ demesine Başkan Mustafa Gültak’tan tepki geldi. Vahap Seçer’i Akdeniz’e hizmeti engellemekle suçlayan ve buna geçit veren CHP-HDP meclis üyelerine tepki gösteren Başkan Gültak, “Akdeniz halkı adına kararları başkaları vermesin. O zaman aday olmayalım, talimatları o göndersin” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu belediye toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; CHP-HDP meclis üyelerinin geçen ay reddettiği elektrik trafosu tahsis teklifine bu ay ‘evet’ denilmesi damga vurdu. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kamu yararına yapılacak hizmetin önce reddedilip, sonra kabul edilmesinin arkasında ‘talimat’ olduğu söyleyerek, CHP-HDP grubunu eleştirdi.

 

“SAYGISIZCA GÜLDÜN” TEPKİSİ

HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi, reddettikleri teklif ile kabul ettikleri teklifin farklı olduğunu savunarak, talimat almadıklarını savunarak, Gültak’ı gülümsediği için saygısızlıkla eleştirdi.

Başkan Gültak ise “Yaptığınız tiyatroya gülüyorum. Güzel oynuyorsunuz” diyerek, “Ben devamlı gülen, hayata pozitif bakan bir insanım. Siz neden üzerinize alınıyorsunuz. Ben kimse ile alay etmiyorum. Hayatımı size göre sınırlayacak değilim” tepkisi verdi.

AKP’li Aydın Egin ise teklifte fark olmadığını savunarak, “Dün hayır dediğinize bugün evet diyorsunuz” tepkisi verdi. Egin ayrıca, “Belediye başkanına ‘saygısızca gülüyor, neden gülüyorsun’ denilmesi de büyük bir saygısızlıktır, sizi esefle kınıyorum” dedi.

 

CHP: “U DÖNÜŞÜ YOK, İKNA OLDUK”

CHP’li Muhittin Ertaş da iki teklif arasında fark olduğunu savunurken araya giren Cumhur İttifakı üyelerine tepki gösterdi. Bunun üzerine Mustafa Gültak, Ertaş’a, “Aynı hassasiyeti ben Büyükşehir’de konuşurken arkadaşlarınız yaptığında sizden de, Vahap Seçer’den de bekliyorum” dedi.

Ertaş, “Burası büyükşehir değil” derken, Aydın Ege yeniden araya girdi. Meclisin gerilip ara verilmesinin ardından CHP’li Muhittin Ertaş, “Aldatma, U dönüşü yapma gibi bir durum yok. İkna olduk” dedi.

Başkan Gültak ise “Siz de aynı şeyleri söyledik de neden ikna edemedik?” dedi. 

 

GÜLÜMSEME TEPKİSİ ÖZÜR GETİRDİ

EMEP’li meclis üyesi Halil Kara ile Gültak arasında da talimat polemiği yaşanırken,  HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, Gültak’a yönelik sözleri için özür dilerken, “Temsiliyetin de özenle korunması gerektiğine inanıyorum” vurgusu yaptı.

Tanrıverdi, “Bu belediyenin kasasına bir miktar katkı sunacaktır. Bu düşünceden dolayı da kabul ediyoruz. Siz de bunu istiyordunuz. Bunun altını eşmenin anlamı yok. Biz kimseden direktif almıyoruz. Bizim düşüncemiz halkın yararına olan ne ise onun yapılması. Ama sizin sürekli ‘talimat aldınız’ demeniz gerginliğe neden oluyor” dedi.

 

VAHAP SEÇER’DEN: “SİZ NE YAPTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ?” TALİMATI İDDİASI

Başkan Gültak ise 7 Mart 2022’de ki konuyla ilgili reddedilen tutanağı okuyarak, iddia edildiği gibi bir satışın söz konusu olmadığını bu teklifin sadece imar düzenlemesini içermesine rağmen kabul görmediğini söyledi.

“Aklımız ile oynamayın. Daha öğlen vakti bu kadar oruç vurmaması lazım. Siz kafadan imar değişikliğini neden reddettiniz?” diyen Gültak, “Siz trafonun büyümesini, TEİAŞ’ın halka hizmet etmesinin önünü tıkadınız. ‘Kamu yararı yok’ dediniz, Enerjisa’ya, satışa bağladınız, manipüle ettiniz, engellediniz. Ertesi gün TEİAŞ’ın bölge müdürü yanıma geldi. ‘Burada Metro’nun aktarma istasyonu bulunuyor, Büyükşehir Belediyesinin bizden talebi var’ dediler. Onları Büyükşehir’e gönderdim. Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştükten sonra Vahap Seçer bazı arkadaşları çağırdı ‘siz ne yaptığınızın farkında mısınız?’ dedi. Yani talimat yukarıdan geldi” dedi.

Ali Tanrıverdi ve Halil Kara itiraz ederken, Başkan Gültak, “Siz istişareye uydunuz” diyerek yanıt verdi.

 

“VATANDAŞ İÇİN DEDİK ANLATAMADIK”
Daha önce, “Bu trafo yenilenmez ise vatandaşlarımız zarar görecek. Göz bebeği gibi önemsediği Büyükşehir Belediye Başkanımızın Metro projesi atıl olacak. TEİAŞ devlet kuruluşudur” dediğini ancak buna rağmen teklifin reddedildiğini aktaran Gültak, “Siz kamuya yapılacak hizmeti reddettiniz. Bun kabul edin.

Büyükşehir belediye başkanı çağırdı ‘siz ne yaptığınızı biliyor musunuz’ dedi ve gruplar toplandı. Siz siyaset yapıyor ve bunu da şimdi burada onaylıyorsunuz. Keşke, seversiniz sevmezsiniz, kamu yararına çalışan bir başkanınız var, güvenseniz de siyaseti sahada yapsanız. Kamu yararına bir hizmet vardı bunu reddettiniz, bu yüzden talimat diyorum. Neden alınıyorsunuz?

 

“VAHAP SEÇER, AKDENİZ’E HİZMETİ ENGELLİYOR”

Talimat kötü bir şey değilse neden bu kadar gerildik. Neden talimat dediğimizi, neden Büyükşehir’in buraya el attığını, neden buraya borçlanma verdirmediğini kamuoyu bilsin. Yukarıdaki ağabeyimiz Akdeniz’e el atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer size sesleniyorum; Akdeniz Belediyesi sınırları içinden çok yoğun oy aldınız, buradaki insanlar hizmet bekliyor. Akdeniz Belediyesi’nin önünü tıkamakla, Akdeniz’de oturan insanlara hizmet gitmesini engelliyorsunuz. Bırakın burayı., Siz sadece Akdeniz’in yararına pozitif ayrımcılık yapın. Ben ispatlıyorum, faraza konuşmuyorum.

Asfalt yapacağız dedik yaptırmıyorsunuz, trafo yeri satma yok hizmet gelecek yok diyorsunuz. Böyle siyaset olmaz.

Ben anlıyorum ki artık sizi ikna edemediğimiz sürece bu salonda konuşmamın anlamı kaymıyor” dedi. 

 

“SEÇİME GEREK YOK O ZAMAN”

CHP’li Muhittin Ertaş tepki gösterirken, Başkan Gültak, “Ne yapacağız kritik konularda Büyükşehir Belediyesine gidip ondan icazet mi alacağız?” tepkisi verdi.

Ertaş “Bu uyumsuzluk zaman zaman Yenişehir’de de, Mezitli’de de, Toroslar’da da yaşıyor, bu kadar büyütmeye gerek yok” derken, Gültak “Yanlış hesap sahildeki ana binadan dönüyor. Akdeniz kamuoyuna söylüyoruz görsünler. Biz burada el freni basıp gidiyoruz. Önemli değil, bunları mazeret etmiyoruz. Her ne kadar başka yerlerden burası karıştırılsa da biz yola devam ediyoruz. Sonuçta Akdeniz halkı kazanacak. Kararlarımızı biz verelim, Akdeniz halkı adına kararları başkaları vermesin. O zaman asıl saygısızlık bize, sizlere oluyor. Ben aday olmayayım, siz de aday olmayın. Büyükşehir belediye başkanı kim seçiliyorsa, talimatlar o göndersin. Seçilmemizin bir anlamı kalmıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA