ÇÖPTEKİ ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇÖPTEKİ ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSU


 

Mersin Toroslar İlçesi’ndeki Gözne Lisesi yanındaki çöp konteynerinde bulunan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Hasan Küçük

Mersin’in Toroslar İlçesine bağlı Gözne Mahallesi’ndeki lise yanındaki çöpe atılan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türkiye Haritası vatandaşların tepkisine neden olmuş konu ile ilgili haber 2 Nisan’da gazetemizde yayınlanmıştı. Haberin yayınlanmasının ardından harekete geçen Atatürkçü Düşünce Mersin Şubesi ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konu ile ilgili şube yöneticileri ve bazı stk temsilcileri ile birlikte Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, “25 Mart 2022 Cuma günü, Gözne Mahallesinde, sadece okullarda demirbaş niteliğinde duvara asılı olarak bulunabilecek, İstiklal savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazi TBMM de okuduğu Gençliğe Hitabesi çok çirkin ve Atatürk'ün manevi şahsiyetini yaralayıcı hakaret ve aşağılayıcı bir şekilde Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi hemen yakınında bulunan çöp kutusuna atılmıştır” şeklinde konuştu.

 

“ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLER ATATÜRK’E HAKARETTİR”

Bu üzücü görüntüyü gören duyarlı bir yurttaşın fotoğraflarını çekerek durumun saptandığını ifade eden Erkan, “Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, okul yöneticilerine zimmetli, sınıflarda duvara asılan demirbaş niteliğinde malzemeler olup, her vatandaşın evinde bulundurabileceği sıradan malzemeler değildir. Bu nedenle çöp kutusunun hemen yakınındaki şikayet konusu okula ait olduğu çok açıktır. Öte yandan bu demirbaşlar aynı zamanda devlet mali niteliğindedir. Demirbaş malzemelerin envanterden nasıl çıkartılacağı nereye teslim edileceği usulü, ilgili yasa ve yönetmeliklerde de sabittir. Bu nedenle, okul müdürü ve yöneticilerinin bu yasa ve yönetmelikleri bilmedikleri düşünülemez. Bu yönü ile bu olayda kaçınılamaz ve devredilemez sorumlulukları vardır. Ortaya çıkan bu görüntüler, Atatürk'ün manevi şahsiyetine bilinçli ve kasıtlı çok ağır hakaret niteliğinde bir saldırı olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

 

“DEVLET MEMURU OLMASI SORUMLULUKLARINI DAHA ARTIRMAKTADIR”

Bu görüntülere neden olanların, Atatürk'ün Gençliği, yurttaşlarımızın da çocuklarını emanet ettiği, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde, yurttaşların vergileriyle maaşları ödenen devlet memuru eğitimci ve öğretmen olmaları nedeniyle sorumluluklarının çok daha da arttığını vurgulayan Erkan, “Bu okulun müdür, yardımcıları ve ilgilileri, bu tavır ve tutumlarıyla her şeyimizi borçlu olduğumuz kurucu önderimiz ve 1. Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Attatürk’ün bizzat kendi yazmış olduğu Nutuk'ta yer alan ve O'nun Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği Türk Gençliğine yazılı hitabına karşı bu kasti davranış ve tutum, salt Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaretle kalmayıp, onun Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği tüm yurttaşların da ulusal onuruna saldırıdır” ifadelerini kullandı.

 

“SORUMLULAR GÖREVDEN ALINMALI”

Bu nedenle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesinden aldıkları yetkiyle şube  yöneticileri ve duyarlı yurttaşlarla beraber, ilgili ve sorumlular hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Erkan şunları söyledi: “T.C yargısının bu görüntülere neden olan sorumlulara, yasa ve yönetmeliklerdeki en ağır cezayı vereceğine inanıyoruz. Öte yandan Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli idari soruşturmayı başlatarak, bu olayın sorumlularını görevden almalarını, devlet öğretmen ve memurluğu görevinden çıkarılmalarını bekliyoruz. Bu konuda yurttaşlar ve ADD Mersin Şubesi olarak konunun takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA