"ÇBK SAHİPSİZ DEĞİL" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"ÇBK SAHİPSİZ DEĞİL"


 

Euro Lig’i Türkiye’ye kazandırma sevdasının faturasının Çukurova Basketbol’un Avrupa Kupası’ndan elenmesine neden olduğunu savunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’i topa tutarak, “Çukurova Basketbol sahipsiz değil” dedi.

Sponsor oldukları Çukurova Basketbol’un Fransa’da 4’lü finalde elenmesi sonrası Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e ateş püskürdü. 

Organizasyonu adresinin Türkiye ve finalin adının da Çukurova Basketbol ile Galatasaray olması gerektiğini söyleyen Özyiğit ancak Demirel’e bunu anlatmalarına rağmen sonuç alamamanın kupadan elenmelerine neden olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE’YE VERİLMEYEN FİNAL FRANSA’NIN KÖYÜNDE OYNANDI

“Geçen sene Avrupa Euro Lig, Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı. Dolayısıyla Eurocup’u burada yapalım teklifimiz kabul görmedi. Mazerette 2 kupa birden Türkiye’ye verilmez oldu” diyen Başkan Özyiğit, oysa Eurocup’un olması gereken yerin Türkiye olduğunu çünkü iki Türk takımı Çukurova Basketbol ve Galatasaray’ın turnuvada mücadele ettiğini kaydetti.

Türkiye’ye verilmeyen final maçında Çukurova’nın Fransız rakibi ile oynayacağı maç öncesi maruz kaldığı kötü şartların elenmelerinde etken olduğunu aktaran Abdullah Özyiğit, “50 bin nüfuslu küçük bir köy olan bu bölgede sporcularımız son derece kötü koşullarda konaklamak zorunda bırakmışlar. Paris’e birkaç saat mesafedeki bu bölgede doğru düzgün otel de yok. Bunları mazeret olsun diye söylemiyorum ama işin en kötü yanı burada başlıyor” dedi.

 

“HAKEMİ DE, FIBA’YI DA, ORGANİZASYONU DA HER ŞEYİ YENMEMİZ GEREKİYORDU”

Öte yandan hakemlere de ağır eleştirilerde bulunan Abdullah Özyiğit, “Tabi burada hakemlere imkan bırakmamalıydık. İlk çeyrekte 15 sayı farkla bittiği koşullarda hakemi de, FIBA’yı da, organizasyonu da her şeyi yenmemiz gerekiyordu. Fakat maalesef oyuncu psikolojisi de var.Taktik hata, her türlü hata olabilir ama işin içine baktığımızda hakemlere özellikle iki takımın fail sayılarına bakalım…

Ayrıca teknik faul olarak bizim takımımıza 3 teknik faul verilmesi, hakemlerin tutumumu, hele bir tanesinde karşı karşıya kalınan bir durum için teknik faul verilmesi gibi bir durum dahi yaşadık. Oysa teknik faul nedir; centilmenlik dışı oyuncuyu engelleyen hareketlerdir. Sonuç itibariyle hem hakemlere ezdirdiler, hem bu işin en başında da sayın Demirel bizi doğru temsil etmemiştir. Gerek hakem gerek kupanın yer seçiminde sayın Turgay Demirel bizi iyi temsil edememiştir.

Bu takım kolay kurulmuyor ve büyük özverilerle vücuda getirilen bir takım. Orada 4-5 gün takımı turnuvada tutmanın maliyeti 2 milyon TL” diye konuştu.

 

MERSİN LOBİSİ YETERSİZ Mİ KALDI?

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in, Eurocup’u Türkiye’ye kazandırmada etkin olmaması eleştirileri üzerine, Mersin lobisinin baskı yapamaması da gündeme gelirken Başkan Özyiğit konuyla ilgili şu yanıtı verdi: “Mersin lobisi olması büyük bir gereklilik ama insanların lobilerle yaşamaması gerekiyor. Anadolu’dan da bir takımın çıkıp Avrupa’da şampiyon olması çok kıymetli bir iş olurdu. Bu resmen elimizden alındı.

Biz Fransa’daki takımla 20 tane maç yapalım 19 tanesinde galip geliriz. Elenmeyi direk hakemlere bağlamıyoruz ama etkisi büyük. Teknik fauller ile her iki takımın kullandığı fauller var ki rakip 20’inin üzerinde faul kullanırken biz 7-8 tane kullanabildik. Bunlar kabul edilebilir değil.

Ama tabi basit hatalar da oldu, oyuncunun ayağı kaydı. Olmayacak şeyler oldu sahada ama bunun dışında da yanlış yer seçimi yapıldı. Bu kupanın oynanması gereken yer Türkiye, finalin adı da ÇBK-Galatasaray olmalıydı. Galatasaray’da son saniyelerde iki sayı ile yenildi.

 

“EUROLİG PEŞİNE DÜŞÜLDÜ!”

Bizim FIBA’daki temsilcimiz, Türk takımlarının mücadele etmesiyle eli güçlü olduğundan ‘Bu kupa Türkiye’de oynansın’ demeliydi. Ama Euro Lig Türkiye’de oynansın diye bunun peşine düşersen o zaman işin rengi başka olur tabi.

 

“ÇBK SAHİPSİZ DEĞİL”

Mücadelemiz Türkiye Lig Şampiyonluğu için devam edecek. Burada da tüm gelişmeleri izleyeceğiz ama ÇBK Yenişehir Belediyesi sahipsiz kalmayacak”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA