MERSİN’DE OLAYLAR ARTIK ’KIRAÇ’ İLE ÇÖZÜLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE OLAYLAR ARTIK ’KIRAÇ’ İLE ÇÖZÜLECEK


 

Mersin'de polislerin her türlü olayda görev yapabileceği ve hızlı sonuç alabilecekleri mobil kriminal polis laboratuvarı olarak bilinen 'Kıraç' hizmete girdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığınca, yerli ve milli imkanlarla üretilen "Kıraç'ın, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslimi gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğündeki törende, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'da Kıraç'ı inceleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Olay yeri inceleme ekipleri, cinayet senaryosu gereği delil araştırması yapıp, elde ettikleri bulgulardan faili tespit etmek için mobil kriminal laboratuvarını kullandı.

 

"HER ANLAMDA GELİŞİYORUZ"

Araç ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, bugün yüzde 100 yerli olarak üretilen Kıraç aracının teslimini aldıklarını söyledi. Bu aracın çok donanımlı olduğunu kaydeden Aslan, "En özet anlamda mobil olay yeri inceleme şubesi diyebiliriz. Çok fonksiyonlu, yüzde 100 yerli ve milli, 4x4 aracımız. İçinden hiç inmeden de çevresindeki olayları inceleyebileceğimiz, araştırabileceğimiz çok fonksiyonlu bir aracımız. Bu tip savunma sanayimizin geliştirdiği araçlarımızla gücümüze güç katıyoruz. Zaten kudretli bir emniyet, jandarma, silahlı kuvvetlerimiz, devletimiz var. Her anlamda da gelişiyoruz. Bu aracı da buradaki güvenlik hizmetlerinde kullanacağız. İçinde parmak izi dahil alınıp, anında kendi veri tabanımızda karşılaştırıp suç ve suçluyu önleme çalışmalarına katkı sunulacak. Hayır ve ve uğurlu olsun" dedi.

 

"İNANILMAZ BİR HIZ GETİRİYOR"

Artık savunma sanayinin birçok alanında gelişildiğini vurgulayan Aslan, "Sadece bu araç değil yaptığımız diğer yazılımlar, sistemlerle birçok suçluyu artık çok hızlı ve kolay bir şekilde yakalıyoruz. Çok ciddi şekilde yazılım, donanım ve tesisat anlamında gelişmiş bir emniyet, jandarma ve silahlı kuvvetlerimiz var. Buda doğal olarak ortaya şu sonucu çıkarıyor. Düşünün aracın içinden parmak izini anında karşılaştırıp, suç ve suçluyu bulabiliyorsunuz. Buda inanılmaz bir hız getiriyor. Hızlı olduğunuz zamanda öne geçmiş oluyorsunuz. Öne geçtiğiniz zamanda başarılı olmuş oluyorsunuz. Burada her anlamda top yekun bir gelişmişlik söz konusu" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA