ACILI ANNE KIZININ KATİLİ İÇİN İDAM İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ACILI ANNE KIZININ KATİLİ İÇİN İDAM İSTEDİ


 

Mersin’de 2020 yılı Ekim ayında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Seher Aslan Özkurt’un (34) katil zanlısı olduğu iddia edilen 2 kişi, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı Seyfetullah Söylemez’in firari olduğu davada kızı ölen anne İpek Aslan idam istedi.

Hediye Eroğlu

Olay, 2 Ekim 2020’de merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi’nde meydana gelmişti. Besicilik yapan Seyfetullah Söylemez yanındaki arkadaşları Barış Ş. ve Cevdet D. ile saat 02:00 sıralarında bir süre nikahsız yaşadığı Seher Aslan Özkurt’un evinin önüne geldi. Söylemez, Şimşek ile birlikte yanında getirdiği demir kesme makası ile binaya ve ardından Özkurt’un dairesine girdi. Söylemez ile arkadaşı evde bulunan Özkurt ile ilk eşinden olan 2 çocuğunun ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp, cep telefonlarını ve Özkurt’un altın yüzüğünü aldı. Ardından da Özkurt’u dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Özkurt, dama çıkıp komşularından yardım istedi. Ancak peşinden gelen Söylemez, kadını saçından tutup sürükleyerek getirdiği merdiven boşluğunda başına tabancayla ateş etti. Seher Aslan Özkurt olay yerinde yaşamını yitirdi. Şüpheliler olay yerinde kaçtı.

 

KATİL ZANLISI HALA ARANIYOR

Cinayetin ardından geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, olaya karıştığı belirlenen otomobili bir süre sonra Adana’da durdurularak, içindeki Barış Ş. ve Cevdet D’yi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişi tutuklanırken firari olan Seyfetullah Söylemez ise hala aranıyor.

Firari katil zanlısı Seyfetullah Söylemez’e (42) yardım ettiği ileri sürülen Barış Ş. (32) ile Cevdet D. (21) bir kez daha hakim karşısına çıktı.

 

Davanın 5. duruşması Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Seher Aslan’ın annesi İpek Aslan ile baba Abdullah Aslan ile ailenin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatları Zahide Yıldıztekin, Berfin Söylemez, Burcu Düzen ile sanık avukatları Ersan Sarı, Özgür Akdağ ve Rabia Yıldız Özdemir hazır bulundu.

Duruşmaya sanıklardan Barış Ş. tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılırken diğer tutuklu sanık Cevdet D. ise Covid 19 testi pozitif çıktığı için duruşmaya katılamadı. 

Aslan ailesinin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatlarından Burcu Düzen sanıkların tutukluluk hallerinin devamını isterken Avukat Berfin Söylemez, sanık Cevdet D. ile katil zanlısı Seyfetullah Söylemez arasındaki HTS kayıtlarının olay tarihinden bir ay öncesine kadar incelenmesini ve bununla ilgili ek bilirkişi raporu istenmesini talep etti.

Avukat Zahide Yıldıztekin ise 3 sanığında bu cinayette aynı konumda olduğunu ifade ederek “3’ü bu suçu tasarlayarak işlemiştir” dedi.

 

ANNE İDAM İSTEDİ

Anne İpek Aslan ise idam istediğini söyledi. Annenin bu talebine Mahkeme Başkanı “Bizde idam yok” cevabını verdi.

Baba Abdullah Aslan ise daha önce verdiği ifadelerinin geçerli olduğunu ve  şikayetinin sürdüğünü kaydetti.

Sanık Cevdet D’nin Avukatı Erşan Sarı da “Suçlamaları kabul etmiyorum. Talihsiz olaya müvekkilimiz öngörerek katılmış değildir. Hürriyeti tahditten belki ceza alabilir ancak maktülün öldürüleceğinden haberi yoktur. Deliller toplandı. Kaçma şüphesi yok. Tahliyesini istiyoruz” dedi.    

SEGBİS ile duruşmaya katılan Barış Ş. ise tahliyesini istedi.

 

MAHKEME BAŞKANINDAN AVUKATA OLAYDA KULLANILAN MAZMELERİ GÖTÜRDÜ TEPKİSİ

Sanık Cevdet D’nin avukatı Özgür Akdağ ise bilirkişi raporundaki isim yanlışlığı nedeniyle oluşan maddi hatanın düzeltilmesini istedi. Müvekkilinin tutuklu bulunduğu 18 aylık sürenin Yargıtay’ın öngördüğü makul süre için yeterli olduğunu savunan Akdağ, 2 sanığın dosyasının tefrik edilerek firari zanlının dosyasından ayrılmasını talep etti. Müvekkilinin kendi sürmediği bir araç ile olay yerine geldiğini ve arabada bekleyerek eyleme katılmadığını belirten Akdağ olaya aktif katılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Mahkeme başkanı ise Akdağ’a Cevdet D’nin olayda kullanılan malzemeleri götürdüğünü daha önce söylediğini kaydetti.

 

FİRARİ KATİL ZANLI İLE TUTUKLU ZANLILARIN DOSYASI TERFİK EDİLECEK

Kararını açıklayan mahkeme heyeti; Tutuklu sanıklarını tutukluluğunun devamına, katil zanlısı Seyfetullah Söylemez için yakalama emrinin devamına, HTS kayıtları için ek bilirkişi raporuna gerek olmadığına, tutuklu sanıkların dosyasının firari sanığın dosyasından ayrılması için Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 7 Haziran 2022 günü saat 14.30’a erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA