MEÜ’DE RENKLİ TÜRKÇE BULUŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE RENKLİ TÜRKÇE BULUŞMASI


 

Mersin Üniversitesi Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi 1. Öğrenci Etkinliği’nde, Türk Cumhuriyetleri, Asya ve Balkanlardaki Türk ve Akraba Topluluklardan olmak üzere birçok farklı ülkeden gelen öğrenciler renkli görüntüler yaşattı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, merkez bünyesinde Türkçe öğrenimi alan uluslararası öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla 1. Öğrenci Etkinliği düzenlendi.

Yenişehir Kampüsü açık alanında gerçekleştirilen etkinliğe MEÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Elçin Esmer, öğretim elemanları ve merkezde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler katıldı.

17 Aralık 2021 tarihinde merkez müdürü olarak atanan ve Yenişehir Kampüsü açık alanında böyle güzel bir etkinliği uluslararası öğrenciler ile gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını belirten Doç. Dr. Mesut Gün; açılış konuşmasında başta Türk Cumhuriyetleri, Asya ve Balkanlardaki Türk ve Akraba Topluluklardan olmak üzere birçok farklı ülkeden gelen öğrencilere kendi aile ortamlarındaki sıcaklığı hissettirerek ses bayrağı olan Türkçeyi uzman bir kadro ile başarıyla öğretmeye devam ettiklerini belirtti.

Mersin Üniversitesi Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi 1. Öğrenci Etkinliği’nde, uluslararası öğrenciler adına konuşan Aijarykh Myeryeikhan; merkezde aldıkları kaliteli ve aile ortamlarını aratmayan sıcak ortamda Türkçe öğrenmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtip, merkez müdür ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Etkinlik, konuşmaların ardından Dr. Öğretim Üyesi Ersin Turhal’ın yönettiği Sürekli Eğitim Merkezi Orkestrası ile solist Deniz Bedüg Duman’ın seslendirdiği şarkılarla coşkulu bir şekilde devam etti. Merkezdeki YTB öğrencileri korosunun türkü okuması, uluslararası öğrenciler Inzhu Mukambetrakymkyzy’nin kopuz sunumu, Kiril Tambaevl, Assan Tleulin’in gitar eşliğinde okudukları Türkçe şarkılar, Gustave Iradukunda ve Wıtu Taonga Musongole adlı öğrencilerin gitar eşliğinde söyledikleri birbirinden güzel şarkılar yanında Türk mutfağının en güzel yemeklerinden nohutlu pilav ve ayran ile diğer yiyecek içecek ikramları ve uluslararası öğrencilerin Türkçe müzikler eşliğinde oyunlar oynayıp eğlenmeleriyle etkinlik tamamlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA