‘FRİDA’ SANATSEVERLER İLE BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘FRİDA’ SANATSEVERLER İLE BULUŞACAK


 

Haber Merkezi

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 9 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 15.00’da Opera Sahnesi’nde ‘Frida’ balesini sahneliyor.

Repetitörler; Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Serbülent Biçer, Kürşat Kılıç. Müzikleri Arturo Maquez, Jose Pablo Moncayo, Can Aksel Akın’a, koreografi ve rejisi Özgür Adam İnanç’ a, dramaturjisi  Füsun Ataman Berke’ye  ait olan eserin dekor tasarımını Aykut Öz, kostüm tasarımını Tülay Şimşek, ışık tasarımını ise Tarı Deniz yaptı.

Frida Kahlo… Meksikalı ressam…. Babasının hediye ettiği boyalarla başladığı resme bir kurtarıcı gibi sarılıyor. Bu sayede ölümün her an yanı başında duran nefesini hissetmemeyi başaran bir kahramana dönüşüyor, yaşama dört elle sarılıyor.

Onun zamanın ve acının ötesine geçmiş, resmin kanatlarında sonsuzluğa yelken açmış, ölüm tanrısıyla dans edebilmiş bir ölümlü olduğu söylenebilir…

Mersin Devlet Opera ve Balesi,  ölüme meydan okuyan, kendi gerçeğini tablolara yansıtan ve bu yolla insanın ölümlü yazgısını aşan bir sanatçıyı, onun ölümle dansını sizlere sunuyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi bale sanatçılarının yer aldığı eserin başlıca rolleri; Frida (Çocukluğu- Gençliği): Tutku Barın Tümen, Olgun Frida: Özlem Şenormanlılar, Diego Rivera : Ozan Demirbaş, La Muerte (Ölüm): Burak Serkan Cebeci, Guillermo Kahlo (Baba) : Ender Üçdemir, Matilde Calderon Gonzalez (Anne): Selğan Çavdaroğlu, Cristina (Kız Kardeş): Meltem Ayar, Mathilda (Kız Kardeş): Pınar Humar, Alejandro Gomez Arias: Niyazi Cingöz, Lupe Marin: Risa Ochiai, Tina Modotti: Seda Dereli, Micklantecuhtli: Ketevan Chkhikvadze, Quetzalcoatl: Miray Boyacıoğlu, Breton: Tugay Ak, Doktor:Cem Çilingir, Matador:İsmail Şereflioğlu.

Biletler opera gişesinden ve biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA