ORMANCILIK HAFTASI DOLU DOLU KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILIK HAFTASI DOLU DOLU KUTLANDI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve işletme müdürlüklerinin 21-26 Mart Ormancılık Haftası çerçevesinde düzenlediği etkinliklere öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 21-26 Mart Ormancılık Haftası nedeniyle yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: Anamur İşletme Müdürlüğü’nde 17 bin meyve fidanının yanı sıra toplamda 24 bin fidan halka dağıtıldı. Bozyazı’da protokolün de katılımıyla 2 hektarlık alanda 200 adet fıstıkçamı fidanı dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca, okullarda ormancılık haftası kapsamında eğitimler verildi. Erdemli’de ise vatandaşlarla bir araya gelindi. Okullarda öğrencileri ormancılık haftası kapsamında eğitim vererek bilgilendirildi. Şehit Orman Mühendisi J.Asb.Üçvş adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Gülnar’da 500 adet biberiye fidanı dikildi. Bunun yanı sıra ücretsiz olarak vatandaşlara 10 bin adet ceviz fidanı, Aydıncık’ta ise 2 bin adet keçiboynuzu fidanı vatandaşlara dağıtıldı.

Mersin’de, Davultepe Orman İşletme Şefliği Kuyuluk Mevkiinde 36 okuldan 1750 öğrenci katılımıyla 10 hektar alanda 4 bin adet fidan toprakla buluştu.

Mut’ta, 18 Mart Çanakkale Savaşında Mersinli şehitler ve gaziler anısına 701 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra ülkemizi ve tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisinde fedakârca mücadele eden Mut İlçesi sağlık personelleri adına 210 adet fidanı toprakla buluşturuldu. Ayrıca etkinlik kapsamında ilçe merkezinde lavanta, biberiye, ceviz, çam türleri olmak üzere vatandaşlara toplam 2 bin adet fidan dağıtıldı.

Silifke’de 15 hektar alana toplamda 20 bin adet harnup, badem, servi, fıstık çamı, kızılçam fidanı dikildi.

Tarsus’ta 5 hektar alana 5 bin adet okaliptüs, Türkiye Diyanet Vakfı için ise 1 hektar alana bin adet kızılçam fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Mersin genelinde Çat Kapı Tiyatro eğitimlerimiz Haziran ayına kadar devam edecek olup şu ana kadar 10 okulda 176 sınıfta 4250 öğrenciyle buluştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA