CHP VE HDP’DEN EREN BÜLBÜL’E RED | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP VE HDP’DEN EREN BÜLBÜL’E RED


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde, Huzurkent Mahallesi’ndeki bir parka mahalle halkı ve muhtarlığın talebi ile “İyi ki Varsın Eren Bülbül” isminin verilmesi CHP ve HDP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilmedi. Başkan Gültak, “Bir başkan olarak bir sübyanın, bir gencin sırf ülkesinin çıkarlarına korudu diye bir şehidimizin adını bir kere daha mecliste veremediğim için kendi kendime kahroluyorum” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Meclis toplantısının Nisan Ayı birinci oturumu Belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste Akdeniz İlçesi, Huzurkent Bahşiş Mahallesi Avşar sokakta yapımı tamamlanmış olan parka mahalle halkı ve muhtarlığın talebi üzerine “İyi ki Varsın Eren” Eren Bülbül parkı olarak isim verilmesi ile ilgili meclis üyesi Tufan Nenni’nin verdiği ancak İmar, Çevre ile Eğitim ve Kültür Komisyonları tarafından oy çokluğu ile reddedilen teklif mecliste gerginliğine neden oldu. Başkan Gültak’ın neden hayır oyu verdiklerini açıklamasını istediğini CHP’li Komisyon Başkanı İbrahim Fırsatbul, “Huzurkent’te daima sporcular yetişiyor diyorlar. Burada bir sporcunun adını yaşatabiliriz dedik. Altın madalya kazanmış bir sporcunun adını verelim istedik” dedi.

MHP’li Tufan Nenni ise “Askere, polise, gaziye, şehide düşman olan herkes benim düşmanımdır. Bunlar bana göre vatan hainidir. Bu devletin ekmeğini yiyip suyunu için sonra da ihanet edenlere hilalin gölgesi haram olsun” ifadelerini kullandı.

AKP’li Aydın Egin de “CHP Grup başkanına sormak isterim, neyi hayır diyorlar acaba? CHP’lilere sormak istiyorum. Atatürk’ün partisiyiz diyorlar. Biz Cumhuriyetçiyiz, milliyetçiyiz diyorlar keşke öyle olsalar. Atatürk’ün parsisi iseniz Atatürk ülkesi için bu kadar mücadele vermiş iken 15 yaşındaki bir kişi ülkesi için şehadet şerbeti içiyorsa bu kardeşimizin isminin parka verilmesine niye hayır diyorsunuz. Bunu anlamış değilim. Muhtarların talebine rağmen bu ismin verilmemesini hayretle izliyorum” şeklinde konuştu.

 

“ÖNYARGIMIZ TEKLİFİ GETİREN ARKADAŞIN BACKGROUNDUNDAN”

CHP Grup Başkanı Muhittin Ertaş ise Eren Bülbül Trabzon’da şehit düştü. Türkiye’de bir çok yere ismi verildi. Film bile çekildi. Durup dururken Huzurkent’te bir parka şehidimizin isminin verilmesi çabasını anlamış değiliz. Teklife getiren arkadaşımızın backgroundunu bildiğimiz için aslında önyargımız ondan çalışıyor. Biz Eren Bülbül’e değil usule karşıyız. Burada ciddi bir provokasyon var. Akdeniz’in birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bu tür oyunlara fırsat vermeyin. Huzurkent’teki şampiyon sporcunun ismini verelim. Şehit üzerinden kan üzerinden siyaset yapmayın” dedi.

Bazı Cumhur ittifakı üyelerinin terör destekçisi suçlaması üzerine Ertaş, “Kahrolsun PKK, Kahrolsun terörizm” dedi.

 

GÜLTAK: “ATATÜRK’ÜN PARTİSİ NE HALE GELMİŞ”

Başkan M. Mustafa Gültak ise “Üzülüyorum Atatürk’ün partisi ne hale gelmiş. Gerçekten yazık. Gözlerinize bakıyorum hepiniz gözlerinizi aşağı çekiyorsunuz.  Şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir şehit isminin bir parka bir okula bir caddeye verilmesi kadar doğan bir şey yoktur. Komisyonda çeşitli bahaneler buldunuz ertelediniz. Karşınızda beton gibi blok var. Cumhuriyet mi, devlet mi yoksa siyasi ittifaklar mı önemli. Hangisi önemli. Siz siyasi ittifakınız zarar görecek diye neden devlete… Siz Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına üzülüyorum. Paşa bugünler için partiyi kurmadı. Sizin sergilediğiniz olay size zarar veriyor. Siz şehit isminin parka verilmesinde HDP’yi ikna edemediğiniz için hayır demek zorunda kalıyorsunuz. Bunun travmasını içinizde yaşıyorsunuz. Çocuklarınıza bunu anlatamazsınız. Siyasi yolda yürüdüğünüz insanları ikna edemiyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

GÜLTAK TABELA ASILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

CHP ve HDP üyelerinin oy çokluğu ile komisyon raporunu onaylaması üzerine tepkisini sürdüren Gültak, “Bir başkan olarak bir sübyanı, bir genci sırf ülkesinin çıkarlarına korudu diye bir şehidimizin adını bir kere daha mecliste veremediğim için kendi kendime kahroluyorum. Ama demokrasi bu” dedi. Başkanı Gültük beledi görevlilerine talimat vererek söz konusu parka Eren Bülbül tabelasının asılmasını istedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA