AKKUYU’DA CAN PAZARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA CAN PAZARI!


 

Sıksık serves kazalarının yaşandığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatı yolunda yine can pazarı yaşandı. İşçi servisinin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Son iki ayda yaşanan 4’üncü kaza gözleri Akkuyu’ya çevirirken, sorumluların cezalandırılmamasının kazalara kapı araladığı eleştirilerini gündeme getirdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin'in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde yine işçi servisi kazası yaşandı. Can pazarının yaşandığı kazada 11 işçi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Rıdvan Ataser'in kullandığı içerisinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan işçilerin bulunduğu 33 ADL 683 plakalı otobüs, kontrolden çıkarak devrildi.  Can pazarının yaşandığı kaza sonrası otobüsün içinde bulunanlar çevredeki vatandaşların yardımı ile çıkarıldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine jandarma , itfaiye ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 11 işçi, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

 

KAZA SAYISI 4’E ÇIKTI

Savaşa rağmen hız kesmemesi ile eleştiriler ve son aylarda ki yoğun mesai sonrası sık sık işçi servisi kazaları ile gündeme gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali işçi servisleri son olarak 22 ve 27 Şubat ile 4 Mart’ta kaza yapmıştı. Haftasonu yaşanan kaza ile son iki aydaki işçi servisi kaza sayısı 4’e çıkmış oldu. 

 

SORUMLULAR BULUNDU MU?

İnşaatı yürüten Akkuyu Nükleer A.Ş. Şubat ayında yaşanan işçi servisi kazaları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yapılacak incelemenin sonunda, servis aracının bağlı bulunduğu firmanın insan taşımaya ilişkin güvenlik kurallarını ihlal ettiğine dair bulguların saptanması halinde, ihlalin sorumlularının adalet önüne çıkarılması için yasal yollara başvuracaktır” demişti.

Ancak bu açıklama sonrası inceleme sonuçları kamuoyuyla paylaşılmazken gerekeli önlemlerin alınıp alınmadığı da bildirilmemişti.

Bu kazaların tekrar ederek sürmesi gerekli denetimlerin yapılmadığı ve tedbirlerin alınmadığı şeklinde yorumlandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA