OTİZMLİ ÇOCUKLAR YAŞAM MERKEZİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTİZMLİ ÇOCUKLAR YAŞAM MERKEZİ İSTİYOR


 

Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına seslenerek “Otizmli çocuklar yaşam merkezi istiyor” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle gerçekleştirilen yürüyüş sonrası gazetemize otistik çocukların sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarına seslenen Yaman, “Otizmli çocuklarımız acil olarak otizm yaşam merkezi istiyorlar. Gündüzlü ve yatılı bakım merkezleri istiyorlar. Lütfen artık adımlar atalım. Kesin ve kati adımlar atalım. Çünkü bizim kaybedecek zamanımız yok. Çocuklarımız büyüyor onlar büyüdükçe biz yaşlanıyoruz. Bizler öldükten sonra çocuklarımız ne olacak sorusunu sormak istemiyoruz. 2 Nisanlarda değil her an otizmli çocukların yanında olunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ATILMAK İSTENMİYORUZ”

Sosyal açıdan toplumda otizm konusunda çok eksikliklerin bulunduğunu anlatan Yaman, “Toplumda artık kabul edilmek isteniyoruz. Hiçbir alanda sorun yaşamak istemiyoruz. En basiti toplu taşıma araçlarından atılmak istemiyoruz. Trenlerden atılmak istemiyoruz. Okullardan dışlanmak istenmiyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız öcü gibi görülüyor. Bizim çocuklarımıza kaba bir tabirle söylüyorum deli gibi bakılıyor. Bizim çocuklarımız özel çocuklar. Bütün çocuklar özeldir ama otizmli çocuklar daha bir farklı daha bir özeldir” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA