“FIRINCILAR DEVLET DESTEKLİ UN BULAMIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FIRINCILAR DEVLET DESTEKLİ UN BULAMIYOR”


 

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, undaki devlet desteğinin fırıncıya ancak yüzde 10 olarak yansıdığını ifade ederek “Fabrikalar devlet destekli un için yok çekiyor, Fırıncı pahalı un almak zorunda kalıyor” dedi.

Hediye Eroğlu

Mersin Fırıncılar Odası’nda 2 yıl süren kayyum yönetiminin ardından geçen hafta yapılan olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Faruk Dalkılıç, gazetemize fırıncıların yaşadığı sorunlarla ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Fırıncıların ekmek üretirken bütün mallarını serbest piyasadan aldığını ifade eden Dalkılıç, “Fırıncı bütün girdilerini serbest piyasadan temin ediyor ancak ekmek satarken serbest piyasa değil. Devletin kontrolünde kanuna bağlı tek fiyat belirleniyor. Girdilere sürekli zam gelirken biz ekmek fiyatlarına zam yapamıyoruz. Bu nedenle biz sektör olarak eziliyoruz” şeklinde konuştu.

Devlet destekli un bulamamaktan yakınan  Dalkılıç, “Pisada sözde bir torba un 270 lira ve bunda devlet desteği var deniliyor ama bunu un fabrikaları vermiyor. Biz bunu 360-380 liradan alıyoruz. Devlet yasa çıkardı. Toprak Mahsülleri Ofisi ucuz buğday verecekti. Ancak bu un fabrikalarının tekeline giriyor. Un fabrikaları istediği fiyata satıyor. El altından satıyor. Pahalı satıyor. Geçen sene istediğimiz kadar un gönderen un fabrikaları bu sene istediğimiz unu göndermiyor. Destek bize yansımıyor. Destek bize yüzde 10 ancak yansıyor. Bu nedenle biz piyasadan pahalı un almak zorunda kalıyoruz. Şu anda biz devlet destekli un bulamıyoruz. Bu tahsis konusu olduğu için fabrikalardan un alamıyoruz. Bayilerden un almak zorunda kalıyoruz. Şu anda fabrikalardan un alamayoruz. Yok diyorlar. Para istiyorlar gönderdiğimiz halde fabrika un göndermiyor” diye konuştu.

Tahsisli un alamadıkları halde ekmek fiyatlarına tahsisli un alıyorlarmış gibi zam verildiğini anlatan Dalkılıç, “Biz ihtiyacımızın yüzde 10’unu tahsisli undan temin ediyoruz. Yüzde 90’ını piyasadan temin ediyoruz. Yüksek fiyattan alıyoruz. Maya fiyatları hakeza” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA