AKDENÝZ BELEDÝYESÝ ETÜT MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞI YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ ETÜT MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞI YAPILDI


 

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversite sýnavýna hazýrlanan gençlere eðitimde fýrsat eþitliði saðlayýp ücretsiz kurs verdiði Metropol Gökdelen binasýnýn 29’uncu katýnda hizmet veren Etüt Merkezi’nin resmi açýlýþý gerçekleþti.

 

Açýlýþ törenine, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taþkýn ve Hacý Özkan, Akdeniz Kaymakamý Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak, Ak Parti Mersin Ýl Baþkan Yardýmcýsý Ali Ýhsan Gök, Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürü Âdem Koca, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Âdem Þimþek, Ýlçe Müftüsü Ýbrahim Yavuz, bürokratlar, baþkan yardýmcýlarý ve birim müdürleri katýldý.

 

“ETÜT MERKEZÝMÝZ, BÝN ÖÐRENCÝNÝN HÝZMET ALACAÐI BÝR MERKEZE DÖNÜÞECEK”

Açýlýþ öncesi bir konuþma yapan Baþkan Gültak, bilabedel kiraladýklarý merkezde, ilk olarak KPSS kurslarý verildiðini, bugün ise Halk Eðitim Merkezi’nden öðretmenlerin desteðiyle 155 öðrencinin üniversite sýnavlarýna hazýrlandýðýný belirtti. Akdeniz’de, dezavantajlý ailelerin sayýsýnýn çok olduðunu dile getiren Baþkan Gültak; “Kültür ve Milli Eðitim müdürlüklerimiz ile planlama yapýp, sonbaharda burada sabah, öðlen ve hafta sonu olmak üzere toplamda bin öðrencimizin hizmet alacaðý bir eðitim merkezine dönüþtüreceðiz” dedi.

“Amacýmýz, Akdeniz’de kadýnlar, gençler ve öðrencilerimize destek vermek ve onlarýn geleceði için yatýrým yapmaktýr” diyen Baþkan Gültak, “Baþta Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan olmak üzere, Deðerli Bakanlarýmýz ve Milletvekillerimize, Akdeniz ve Mersin’e saðladýklarý her türlü hizmet ve imkândan dolayý þükranlarýmý sunuyorum” diye konuþtu.

 

“ÖÐRENCÝLERÝMÝZE BU FIRSATI MUTLAKA DEÐERLENDÝRMELERÝNÝ ÖNERÝYORUM”

Akdeniz Kaymakamý Muhittin Pamuk da kurumlar arasý iliþki ve iletiþimin önemine dikkat çekti, bu sayede Akdeniz ve Mersin’de önemli iþler baþarýldýðýný ifade etti. Yerel yönetimlerin eðitime katkýsýnýn da büyük önem taþýdýðýný kaydeden Pamuk; “Akdeniz Belediyesinin, ilçe eðitimine katkýsý noktasýnda her alanda destek görüyoruz. Daha önce uzaktan eðitim programlarý gerçekleþtirildi, çok önemli katký saðlandý. Ýþte bugün de bu güzel ortamda yüz yüze eðitim veren bir eðitim merkezi öðrencilerimize kazandýrýlýyor. Öðrencilerimize, bu fýrsatý mutlaka deðerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Katkýlarýndan ötürü Akdeniz Belediye Baþkanýmýza ve tüm ekibine þükranlarýmý sunuyor, çok teþekkür ediyorum” þeklinde konuþtu.

 

“GELECEÐÝN TÜRKÝYE’SÝNÝ YÖNETECEK GENÇLER YETÝÞECEK”

Mersin Milletvekili Hacý Özkan ise sözlerine, eðitim merkezini Akdenizli gençlere kazandýrdýðý için Baþkan Gültak’a teþekkür ederek baþladý. Eðitimin önemine dikkat çeken Özkan, “Öðrencilerimizin burada hiç sýkýlmadan rahat bir þekilde ders çalýþýp hedefledikleri üniversite ve bölümlerini kazanacaklarýna, böylelikle geleceðin Türkiye’sini yöneteceklerine olan inancýmýz tamdýr” dedi.

 

“BELEDÝYE BAÞKANIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEÐÝZ”

Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taþkýn da törende yaptýðý konuþmada, açýlýþa katýlýyor olmaktan büyük memnuniyet duyduðunu belirtti. Baþkan Gültak’ýn sosyal belediyecilikte büyük iþler baþardýðýný, hayata geçen TOKÝ projelerinde de büyük mesafeler kat ettiðini vurgulayan Taþkýn; “Akdeniz Belediyemiz 3’üncü yýlýný doldurdu. Bu nedenle Sayýn Belediye Baþkanýmýzý tebrik ediyoruz. Geçen 36 ay süresince, milletvekili ve bakanlarýmýzla, il ve ilçe teþkilatýmýz, Kaymakamlýðýmýz ve Milli Eðitim Müdürlüðümüz ile beraber bir ekip halinde tecrübeli Belediye Baþkanýmýz Sayýn Mustafa Gültak’ýn yanýnda olduk, olmaya da devam edeceðiz” ifadelerini kullandý.

 

Konuþmalarýn ardýndan Metropol Gökdelen Binasý’nýn 29’uncu katýnda hizmet veren Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi’nin açýlýþý kurdele kesimi ile gerçekleþti. Sonrasýnda protokol üyeleri, tek tek sýnýflarý ziyaret ederek öðrenciler ve öðretmenlerle sohbet etti. Tören, toplu hatýra fotoðrafýnýn çekilmesinin ardýndan sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA