“KHK İLE İNSAN HAKKI İHLALLERİ YAŞANIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KHK İLE İNSAN HAKKI İHLALLERİ YAŞANIYOR”


 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerinden edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi için eylem yaparak KHK ile hayatları cehenneme çevrilenlerin ülkede en büyük İnsan Hakları İhlalline maruz kaldığını vurguladı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerinden olan kamu emekçisi arkadaşlarının işlerine iade edilmesi için bu hafta sonu da eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde “Haksız hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin”, “Reddinizi reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartı açıldı.

 

KESK Dönem Sözcüsü ve BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan AKP hükümetinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge bilgiye dayanmadan ve evrensel güvenceleri ihlal ederek ellerinden alarak ihraç ettiğini söyledi.

İktidarın ihraçlara ilişkin tüm itiraz yollarını kapatması içeride ve dışarıda itirazların yükselmesine neden olup AİHM’e on binlerce başvuru yapılınca hızla bir oyalama mekanizmasına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Doğan, “685 sayılı OHAL KHK’si ile iki yıllık süre içinde kamudan ihraç edilmiş yüz binlerce kamu emekçisinin ihraç başvurularını değerlendirmek ve karar altına almak için OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunu kurdu. İki yıllığına oluşturulan OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu, ne yazık ki OHAL İşlemlerini Oyalama Komisyonuna dönüşmüştür” dedi.

 

“HAYATLARI CEHENNEME ÇEVRİLDİ”

KESK’e bağlı sendikalar ve üyeleri olarak, ülkede barış, demokrasi, kardeşlik ve adalet istediklerini ifade eden Doğan, “Kimsenin ötekileştirilmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, gelecek kaygısı yaşamadığı, iş bulabildiği ve insanca yaşayabileceği bir ülke istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Haklarında herhangi bir yargı kararı olmadan ihraç edilen ve  ekmeği elinden alınarak açlığa mahkum edilen ve her türlü ayırımcılığa tabi tutulmaları nedeniyle de  hayatları cehenneme çevrilen KHK lı arkadaşlarımızın sorunu da hak, hukuk ve adalet sorunudur. Bu ülkede yaşanan en büyük İnsan Hakları İhlallerinden biridir” şeklinde konuştu.

 

“GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR”

Aralarında şube yöneticilerininde bulunduğu en az 17 arkadaşlarının hayatlarını kaybettikten sonra gidemeyecekleri görevlerine acı bir şekilde komisyon kararıyla iade edildiğini anlatan Doğan şunları söyledi: “Bir kez daha haykırıyoruz ki, geciken adalet adalet  değildir. 100’den fazla insanımız ise ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle içine girdikleri çıkmazdan kurtulamayarak intihar etmişlerdir. Bu da KHK lar eliyle insanların yaşam hakkının elinden alınması demektir. Bir kez daha bu meydandan haykırıyoruz; Haksız ve hukuksuz ihraçlar Zulümdür, Cinayettir. KHK hukuksuzluğunu yaratanlara ve ortak olanlara diyoruz ki 5 yıl değil, 45 yıl sürse de bu hukuksuzluğunuz! Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Buna sebep olanlar er veya geç yargı önünde hesap vereceklerdir.

 

“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLMELİ”

Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz; Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Ret kararları iptal edilmeli, haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir.

 

KHK’LAR GİDECEK BİZ KAZANACAĞIZ

375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi ve manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu ZULÜM bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın barış, demokrasi, adalet ve ekmek mücadelemiz. KHK’lar gidecek biz kazanacağız.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA