HER ŞEY ORMANLAR İÇİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HER ŞEY ORMANLAR İÇİN


 

Haber Merkezi

Mersin’de “Her şey ormanlarımız için” sloganı ile Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlüklerinin katılımı ile Uygulamalı Silvikültür (Orman yetiştirme- Orman bakımı) Tatbikatı gerçekleştirildi.  Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Uygulamalı Silvikültür Tatbikatına Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Silvikültür Şube Mühendisleri, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mustafa Albayrak ve teknik personeli, tüm Orman İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.

Birinci Silvikültür tatbikatımız Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğün ev sahipliğinde Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Mut müdürlüklerinin 85 teknik personelin katılımıyla tamamlandı. İkinci Silvikültür tatbikatı ise Mersin Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde Çamlıyayla, Erdemli, Mersin, Silifke ve Tarsus müdürlüklerinin 70 teknik personelin katılımıyla tamamlandı.

Tatbikatlarda; Doğal ve Yapay Gençleştirme, Gençlik ve Kültür Bakımı, Gövde kalitesi ve Meyve verimine yönelik Budama, Sıklık Bakımı, İlkaralama Bakımı, Ormanların rehabilitasyonu ve Silvikültürel Etanın tespiti ve belirlenen silvikültürel eta’nın ormana uygulanması konularına yer verildi. Silvikültürel uygulamaların teknik ve esasları anlatılarak, dikkat edilmesi gereken hususlar katılımcılara aktarıldı ve her silvikültürel faaliyet için örnek uygulamalar gösterildi. Daha sonra anlatılan silvikültürel teknik ve esasları doğrultusunda, her faaliyet için katılımcıların bizzat uygulama yapması sağlandı. Yapılan silvikültürel uygulamalar tüm teknik heyetin katılımıyla tek tek irdelenerek, değerlendirildi. Tatbikat sonunda katılımcıların uygulamalı silvikültür tatbikatı hakkındaki görüş, değerlendirme ve temennileri dinlenerek, 2022 yılı uygulamalı silvikültür tatbikatı tamamlandı.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA