“AYNI HASSASİYETİ BÜYÜKŞEHİR’DE DE BEKLİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AYNI HASSASİYETİ BÜYÜKŞEHİR’DE DE BEKLİYORUZ”


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın, denetim raporuna yönelik eleştirilerde bulunan CHP’li meclis üyelerinden aynı hassasiyeti Büyükşehir Meclisinde de göstermelerini isteyerek, “Oğlumuza, kızımıza, yeğenimize ona buna ihale verdiğimizi duyamazsınız. Başka belediyelerde başka başkanlarımızla ilgili bunları duyarsınız ama bunda sessiz kalırsınız. Aynı tavrı Büyükşehir Belediyesi’ndeki denetim raporunda da sizlerden bekliyoruz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Toroslar Belediye Meclisinin Nisan oturumu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında toplanan mecliste yeni encümen üyesi olarak Salih Baysal, Ömer Bilgin, İsmail Gül seçildi. Komisyon üyelerinin seçiminin ardından diğer maddeler görüşülerek oylandı.

 

“GELİR GİDERİ GEÇTİ”

Mecliste Toroslar Belediyesi’nin 2021 mali yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerini içeren denetim raporu okundu. Bütçe gider ve gelir kalemleri ile gerçekleşmelerinin tek tek okunduğu raporda gelir ve gider kalemleri incelemesinde bütçede 300 milyon lira gider öngörülürken 280 milyon 548 bin TL giderin gerçekleştiği, 294 milyon TL gelir öngörülmüşken 310 milyon 735 bin gelir tespit edildi. Gider bütçesinin yüzde 93.52 oranında, gelir bütçesinin ise yüzde 105.69 oranında gerçekleştiği görüldü. Gelir gider dengesinin iyi kurulduğu belirtildi. 30 milyon gelir fazlası olduğu belediyesinin hem etkili hem verimli ekonomik kullanıldığı kaydedildi. Ekonomik krizleri karşı gelir fazlası olması nedeniyle temkinli hazırlıklı olunduğu ifade edilerek ihalelerdeki iş ve işlemlerin kanunlara uygun olduğu belirtildi. Rapora CHP’li meclis üyesi Eren Türker ile Hasan Çağanay ise serh düştü.

 

“İKİ ÜYE ŞERH DÜŞTÜ”

Şerh gerekçesini ile ilgili bilgi veren Eren Türker, ihalelerle ilgili eleştirilerde bulundu. Pandemide ihalelerin öngörülemeyen neden ile pazarlık usulü yapılmasına tepki gösteren Türker,  açık usul ihale ile rekabet ortamı oluşturabilirken pazarlık usulü bunun yapılamayacağını söyledi. Gönül bağı projesindeki harcamalarla ilgili eleştirilerde bulunan Türker, “Gönül bağı kopmuş.

Harcamalar kontrol edilip tekrar gönül bağı başlamalıdır. Bu proje bizimde övdüğümüz bir proje idi” dedi.

Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de  olan CHP’li Hasan Özalp Öner’de bazı eleştirilerde bulundu.

 

“MEVZUATA AYKIRI DURUM YOK”

2021 mali yılı faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından eleştirilere cevap veren Başkan Atsız Afşın Yılmaz, şerh raporunda 3 defa “salgın hastalık bahane edilerek’ cümlesine tepki gösterdi. “Bizim sistemimizde satın almalarımızda ihalelerimizde mevzuata hukuka vicdana aykırı hiçbir şey yok” diyen Yılmaz, “Bundan eminiz. Hata olabilir, eksik olabilir ama salgın hastalık bahane edilerek şu yapılmış bu yapılmış. Toroslar Belediyesi Covid döneminde en aktif çalışan belediyedir. Ben diğer belediyelerimizle ilgili değerlendirme yapmak istemiyorum. Genel olarak Türkiye genelinde yapılan değerlendirmelerde de görüyoruz. Önce bir Covid süreci yaşadık. Ondan sonra bu süreç devam etti. Hepimiz oturduk her gün şunu mu bunu mu yapsak arkadaşlarımızda her gün bir araya gelip arge çalışması yaptık. Çeşitli denemelerimiz oldu” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞIN HER SIKINTISI ÇÖZDÜK”

17 günlük kapanma döneminden 3 gün önce kapanmanın olacağı açıklandığını ifade eden Yılmaz, “17 günlük kapanma döneminde ve sonrasında Gönül Bağı projemizle vatandaşımızın her sıkıntısını elimizden geldiği kadar çözmeye çalıştık. Bunu iyi ki yaptık. Bunun 3 gön önce çıkan bir durum ile ilgili bir tedarik süreci var. İhale süreci 45 gün. 45 günde yapabileceğimiz ihale sınırlı. Mutat satın almalarda bunu yapabilirsiniz. O açıdan salgın sürecinde başarılı çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Vicdanen öyle hissediyorum. O açıdan salgın hastalık bahane ediliyor kısmına teessüf ederim. Biz öyle bir şey yapmadık. Bir çok belediyenin üstünde çalışma yaptık. iptal edilen ihaleler itirazlar oldu. Biz gerçek ihaleler yaptık” şeklinde konuştu.

 

“AYNI TAVRI BÜYÜKŞEHİR’DEDE GÖSTERİN”

Başka yerlerden başka örnekler vermek istemediğini belirten Yılmaz, “Sataşma olacak ama oğlumuza kızımıza, yeğenimize ona buna ihale yaptığımızı verdiğimizi şunu yaptığımızı duyamazsınız. Başka belediyelerde başka başkanlarımızla ilgili bunları duyarsınız ama bunda sessiz kalırsınız. Aynı tavrı Büyükşehir Belediyesi’ndeki denetim raporunda da sizlerden bekliyoruz. İhale KİK tarafından iptal edilmiş. Hizmet devam edecek tekrar ihale için süre lazım. Bizde bu nedenle satın alma yapmışız. 21-F’yi bütün belediyeler kullandı. Köprü kavşak yapan belediyeler oldu. İtiraz konuları küçük konular” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA