AKDENİZ’DE ‘OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE ‘OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ


 

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Kent Konseyi Engelliler Meclisi, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolasıyla bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte; otizmli gençlerden oluşan bir grup yöresel halk oyunları sergiledi; çocuklar, aileleri ve konuklar, ellerini boyayıp duvarda iz bıraktı, gökyüzüne balonlar uçurdu.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye hizmet binası önündeki alanda düzenlenen buluşmaya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Soner Demir, Kızılay yetkilileri, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, öğretmenler, aileler ile otizmli çocuklar ve gençler katıldı.

 

GÜLTAK; “ERKEN MÜDAHALE İLE ETKİN SONUÇ ALABİLİRİZ”

Otizmin, eksiklik değil farklılık olduğunu vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; dünyada otistik doğan bebek sayısının her geçen gün arttığına işaret etti, erken teşhis ve müdahalenin önemine dikkat çekti.  Başkan Gültak; “Otizmli çocuklarımıza erken müdahale edebilirsek, çok daha hızlı ve etkili sonuç alabiliyoruz. Belediye olarak, özel veya engelli çocuklarımız için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Akdeniz’in ilk engelli kooperatifini kurduk, yetmedi; Türkiye’de e-engelsiz ticaret sitesini kuran belediyelerin de başında geliyoruz. Özel çocuklarımızı ve ailelerimizi yalnız bırakmayacağımıza, sorunları ile ilgileneceğimizin bir kez daha sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

TOPKAYA; “HERKESE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya ise konuşmasında, “Otizm konusunda toplumsal farkındalığın artması, erken yaşta teşhis oranlarını yükseltebileceği gibi, verilen doğru eğitimlerle otizmli çocuklarımız ve gençlerimizin sosyal hayata kazandırılmasını da sağlayacaktır. Otizmli bireylerin her türlü imkâna ulaşması için her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

 

DEMİR; “BİRLİK OLURSAK AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK”

Mersin’de engelli bireylere yönelik hayata kattıkları hizmet ve çalışmaları anlatan Engelliler Meclisi Başkanı Soner Demir ise, Türkiye’de sınavla engelli memur yerleştirmede 2 yıl üst üste birinci olduklarını belirterek; “Biz birlikte ve beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” diye konuştu. Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman da konuşmasında, Türkiye’de doğan her 48 çocuktan 1’inin otizmli dünyaya geldiğini belirterek, otizmin çığ gibi büyüdüğünü ifade etti. Otizmin belirgin tedavisi olmadığını dile getiren Yaman; “Otizmin tek tedavisi yoğun, kaliteli bir eğitim ve sosyalleşmedir. Dernek olarak 4 yıldır ilmek ilmek otizmi Mersin’de fark ettirmek için çalışıyoruz. Otistik çocuklarımızın uzattığı elini tutun, seslerini duyun. Otizmli çocuklarımıza yalnız olmadıklarını lütfen hissettirin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA