OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN MAVİ BALON UÇURDULAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN MAVİ BALON UÇURDULAR


 

Mersin’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle gerçekleştirilen yürüyüş sonrası otizmli çocuklar için mavi balonlar gökyüzüne uçuruldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, ailelere sözünü verdikleri Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Otizm Gündüzlü Bakım Merkezini 2021 yılında hizmete açtıklarını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü  etkinlikleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü öncülüğünde “Kabul et, fark et, bizimle yürü’ sloganıyla yürüyüş yapıldı. 

Ulu Cami önünde toplanan ve aralarında  AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Veysel Topkaya’nında bulunduğu kalabalık açtıkları pankart, döviz ve ellerindeki mavi balonlarla “Otizme mavi ışık yakalım, Farket kabul et bizimle yürü, Otizmin farkındayız çözümde bir aradayız” sloganları atarak Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Alanı’ndaki etkinlikte Nihat Sözmen Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hak oyunları gösterisinin ardından mavi balonlar gökyüzüne uçuruldu.

 

"OTİZM; BİR SPEKTRUM BOZUKLUĞU"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, burada yaptığı açıklamada, “Otizm; erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim, iletişim, dil gelişimi ve davranış alanlarında çoklu temel fonksiyonların gelişmesinde gecikmeleri de içeren bir spektrum bozukluğudur. Birleşmiş Milletler tarafından 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' olarak ilan edilen 2 Nisan'da, pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir” dedi.

 

“OTİZM KONUSUNDAKİ HASSASİYET HER GÜN ARTIYOR”

Bu etkinlikler vesilesiyle, toplumda otizm konusundaki hassasiyetin her geçen gün arttığını ifade eden Topkaya, “Otizm konusunda toplumsal farkındalığın artması, erken yaşta teşhis oranlarını yükselteceği gibi verilen doğru eğitimlerle otizmli çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılmasını da sağlayacaktır. Otizmli bireylerin sosyal hayatta etkin bir şekilde yer almaları, mümkün olduğunca bağımsız bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmeleri, ihtiyaç duydukları eğitim ve sağlık olanaklarına sahip olabilmeleri en önemli toplumsal görevlerimizden biridir. Onların bu imkânlara ulaşması için gerekli olan şeylerin karşılanması konusunda tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir.”şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE İLK OTİZM GÜNDÜZLÜ BAKIM MERKEZİNİ AÇTIK”

Ailelere sözünü verdikleri Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Otizm Gündüzlü Bakım Merkezini 2021 yılında hizmete açtıklarını anlatan Topkaya, “Kuruluşumuza ait servislerimizle otizmli çocuklarımızın ulaşımını sağladığımız merkezimizde, otizmli bireylerimize; gündelik yaşam ve bakım becerilerini geliştirmek ve toplumsal yaşama entegrasyonunu sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel gelişim alanlarında destek verilmekte, gündelik ve eğitsel aktivitelerinden artakalan zamanını kaliteli ve keyifli geçirmeleri sağlanmakta ve ailelerin bir nebze de olsa bakım sorumluluğunu paylaşarak onlara mola zamanları yaratılmakta ve rehberlik hizmeti sunulmaktadır. Ülkemizde bakanlığımıza bağlı ilk otizm gündüzlü bakım merkezi olma özelliğine sahip kuruluşumuzla otizmli bireyler ve ailelerinin her zaman yanında olduğumuzu belirterek 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayata en üst düzeyde katılımının gerçekleşmesi umuduyla sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA