FIRINCILARDA KAYYUM DÖNEMİ SONA ERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FIRINCILARDA KAYYUM DÖNEMİ SONA ERDİ


 

Mersin’de Ali Çelik’in istifasının ardından 2 yıldır kayyum tarafından yönetilen Fırıncılar Odası’nda nihayet olağan genel kurul yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Fırıncılar Odası’nın başkanlığına Faruk Dalkılıç seçildi.

Hediye Eroğlu 

 

Mersin’de Ali Çelik’in istifasının ardından 16 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici kurul başkanı Cevdet Tekbaş tarafından yönetilen Fırıncılar Odası olağan genel kurula gitti. Mersin ESOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen olağan genel kurulun divan başkanlığını Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz yaptı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Hesap ve faaliyet ve denetim kurulu raporunu okuyan Geçici Kurul Başkanı Cevdet Tekbaş, 2018 yılından bu yana 3. genel kurulu yaptıklarını söyledi. Kendilerinin geçici kurul olarak birlik tarafından 2. defa görevlendirildiklerini ifade eden Tekbaş, “Odamızın kapanmaması için çaba sarfettik. Sizlerde destek vermeye çalıştınız ama yetersiz kaldı. Bizler bu dönemde çok fazla bir şey yapmasak ta gerek kayıt dışı çalışanlar, gerek ücret tarifesini uymayan,haksız rekabet yaratan kişilerle ilgili yazılarımız oldu. Pek fazla yol kat edemedik ama elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Fiyatları değişen piyasa şartlarına göre güncellemeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

 

“ODAMIZI ZOR AYAKTA TUTTUK”

Üye aidatlarını tahsilatta zorluk yaşadıkları için odayı çok zor ayakta tuttuklarını ifade eden Tekbaş, “Genel sekreterimiz dahil olmak üzere kurumlara ve kişilere borçlarımız bulunuyor. Üye aidatları normalde icra kanalıyla tahsil etmemiz gerekirken biz bu yola gitmedik ama yeni seçilen yönetim bu aiadatların tahsilini yasal olarak icra yoluyla tahsil etme zorunluluğu bulunuyor. Aksi takdirde kendileri sorumlu olacaklar. Üyelerimizin borçlarını ödeme yükümlülükleri var” diye konuştu. 

Zor dönemi birlikte aşacaklarını vurgulayan Tekbaş, “Odanın 2021 yılı sonu itibariyle 71 bin lira borcu bulunuyor. 419 aktif üyemiz var. 4 yıllık dönemde 195 üye kayıt yaptırmış, buna karşılık 110 üyenin kaydı silinmiş” dedi.

Dilek temenniler bölümünde başkan adayı Faruk Dalkılıç’ın teşekkür konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Faruk Dalkılıç başkanlığındaki liste yönetim şu isimlerden oluştu: Ayhan Sümer,  Hüseyin Kaplan, Halit Demir, Mehmet Alp, Mehmet Taş, Sabahat Toptaş.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA