MERSİN MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN’A HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN’A HAZIR


 

Bu yıl ‘doğruluk’ temasıyla kutlanacak Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladıklarını açıklayan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin’in 13 ilçesinde 2 bin 300 personelle toplumun her kesimine yönelik hizmet vereceklerini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Haberci Gazetesi’ni ziyaret ederek yaklaşan Ramazan bayramı öncesi yürütecekleri faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 4 yıldır görev yapan Kondi, Mersin’in 13 ilçesinde 2 bin 300 personelle çalıştıklarını söyleyerek, Ramazan ayına hazır olduklarını belirtti.

 

“TOPLUMUN HER ALANINDA VARIZ”

Daha önceki yıllarda ağırlıklı olarak kuran kursları, camiler ve cenaze işleri ile meşgul olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda toplumun her alanında var olduğunu kaydetti. “Örneğin Şehir Hastanelerinde uzman manevi rehberlerimiz, yurtlarda gençlik koordinatörlerimiz var. Ayrıca rehberlik birimimiz en önemlisi de bağımlılık ve engelli koordinatörlüklerimiz bulunmakta.

Toplumun her kesimine ulaşacak imkanımız var. En ücra köyde öğretmen yoktur ama bizim imamız vardır. Biz tüm bu ulaştığımız ücra yerlerde dahi insanlarımızla ilgili her alanda hizmet verebilmekteyiz” dedi.

 

“ZENGİN FAKİRLE BULUŞTURULUYOR”

Ramazan ayına yönelik çalışmalarını da anlatan Müftü Kondi, hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek, Ramazan ayı içerisinde tüm din görevlileri ile yaşadıkları yerlerdeki ihtiyaç sahibi, yetim, dul, yaşlı insanları tespit ederek, bu insanlarla hayırseverleri buluşturduklarını kaydetti.

Bu hizmetlerin Diyanet Vakfı aracılığıyla yürütüldüğünü de söyleyen Şaban Kondi, “Bu vakfımız aracılığıyla biz şehirde sadece camilerde ezan okuyup, cenaze namazı kıldırıp, kurslarda kuran okutmuyoruz. Bu toplumun sahil ve doğru bilgiye doğru kanallardan ulaşması için çalışmalar yapıyoruz. Biz bugün toplumda özellikle dezavantajlı gruplar başta olmak üzere her kesimin maddi manevi eğitim nasıl bir ihtiyacı var ise bunlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hangi alanda ihtiyaç var ise o konunun uzmanı ile vatandaşımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz” diye konuştu.

 

RAMAZAN’DA BU YIL TEMA DOĞRULUK

Bu yıl ki etkinlikler kapsamında Ramazan ayı temasının ‘doğruluk’ olduğunun da altını çizen İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, şunları söyledi: “Yurtiçi ve yurtdışında insanlarımıza yardımcı olabilmek, katkı sağlayabilmek, bu şehrin manevi kimliğine huzur ve barışına sevgi dinini etkin kılabilmek için bir gayret içerisindeyiz. Basınımız da bu anlamda toplumda çok önemli bir sorumluluk ve görev icra ediyor. Toplumu doğru konularda doğru konularda aydınlatmak çok önemli bir iş. Gazetecilik. Sosyal medya ehil, sizler gibi liyakatli insanların elinde olmalıdır. Çünkü bu iş ehil insanlarca yapılmadığında bir fitne, bölünme aracıdır ve tehlike arz eder. Haberci Gazetesi bu anlamda çok önemli noktalara değinen güzide bir yayın kuruluşumuzdur”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA