“KANUNSUZ İŞLEM YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KANUNSUZ İŞLEM YOK”


 

Özelleştirme ile liman ve geri sahasını alan ve Taşucu sahiline duvar örme girişimi vatandaşın tepkisini çeken Cey Holding’ten “Taşucu’nda kanunsuz işlem yok” savunması geldi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde özelleştirme ile liman ve geri sahasını alan Cey Holding’in sahile duvar örme girişimi vatandaşın tepkisi üzerine belediye tarafından mühürlenerek durdurulmuştu. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok firmanın mühürleme işlemine yaptığı itiraz sonrası “İnşaat faaliyetinde sakınca yok” açıklaması yaptı. Cey Holding’in Yatırımlar Müdürü Kadir Ökmen’den de “Kanunsuz işlemimiz yok savunması” geldi.

 

“LİMANIN ÇEVRE DUVARINI YAPIYORUZ”

Planlarının bakanlık onaylı olduğunu ve limanın özelleştirilmesini 40 yıllığına aldıklarını ifade eden Ökmen, “Şu deniz dolgusu yapmıyoruz. Limanın çevre duvarını yapıyoruz. Biz zaman içinde limanı büyüteceğiz ancak şu an çevre duvarını yapıyoruz. 180 metre filan bir duvar öreceğiz. Bu plan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylı. Yaptığımız işlem yasal ve hepsinin izni var. Herhangi kanunsuz bir işlem yapılmıyor. Süreci başlattık. Master planlarımız doğrultusunda süreci devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“SERBEST BÖLGE PROJEMİZ İLE 9-10 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Taşucu’nda esas önemli olan serbest bölge projelerinin bulunduğunu ifade eden Ökmen, “Bu serbest bölge projesi  bittiğinde en az 9-10 bin insan istihdam edilecek. Bu sahilden daha ziyade Taşucu ve Silifke halkı için serbest bölgenin kurulması çok önemli. 9-10 bin insan burada fiili olarak çalışacak. Limanda hakeza öyle. Limanda bittiği zaman dışarıdan yükler gelecek. Bölge hareketlenecek. Burada daha çok istihdam yaratılacak. Burası şimdiye kadar atıl durumda idi. Bundan sonra daha hareketli olacak. Bölge insanı için istihdam kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA