TARSUS KENT KONSEYÝ’NDEN ZEYTÝN YÖNETMELÝÐÝNE TEPKÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS KENT KONSEYÝ’NDEN ZEYTÝN YÖNETMELÝÐÝNE TEPKÝ


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Kent Konseyi zeytin alanlarýný madencilik faaliyetine açan yönetmeliðe tepki göstererek yönetmeliðin durdurulmasýný talep etti.

Tarsus Kent Konseyi’nden yapýlan açýklamada, Resmi Gazetede son yayýnlanan yönetmelik ile

sonrasýnda rehabilite edilip, eski haline getirilmek” þartý ile zeytinlik alanlarýn maden faaliyetlerine açýldýðý belirtildi.  Bu konuda Doða Bilimci Prof.Dr. Doðan Kantarcý’nýn “Taþlý ve taþlarýn arasýnda köklerin geliþtiði bir arazide zeytin aðaçlarýný sökmek ve taþýmak mümkün deðildir. Aksi halde sökme sýrasýnda aðacýn topraktan, su ve besin maddesi almasýný saðlayan ince kökleri kopar.” Tespitinin bulunduðu belirtilen açýklamada  þu ifadelere yer verildi: 

 

“YÖNETMELÝÐÝ DURDURUN”

“Yapýlan bu düzenleme, 3573 Sayýlý Zeytinciliðin Islahý ve Yabanilerinin aþýlattýrýlmasý hakkýndaki kanuna uymamaktadýr. Ayný Kanunun 20. Maddesine göre zeytinlik sahalarý içerisinde ve bu sahalara en az 3 km mesafede, zeytinlerin bitkisel geliþimi ve çoðalmasýný engelleyecek kimyasal atýk oluþturulacak tesis yapýlamaz ve iþletilemez.

Bu durum, sadece Akdeniz Ýklim Kuþaðýnda yetiþebilen, gýda, ilaç sanayii ve kozmetik gibi çeþitli endüstriyel alanlarda yer alan, bölge ekonomisi için büyük önem arz eden zeytin ve zeytinyaðý üretimi açýsýndan da ciddi bir sorun teþkil etmektedir. Tarsus Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çevre Çalýþma Grubu olarak bu yönetmeliðin durdurulmasýný ve bu alanlarýn sadece zeytinlik veya zeytin alaný olarak kullanmasýný talep ediyoruz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA