“HALK SAĞLIĞINA DEVA BİZ OLACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HALK SAĞLIĞINA DEVA BİZ OLACAĞIZ”


 

Sağlıkta yaşana sorunların çözümü için ürettikleri politikalar ile DEVA olmaya hazır olduklarını açıklayan DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Yardımcı Mersin İl Başkan Yardımcısı Dr. Gürhan Dinçer, “Sorunları biliyoruz, çözümler hazır” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçtiğimiz günlerde kutlanan 14 Mart Tıp Bayramında ülke genelinde sağlık kuruluşları ve emekçileri ile buluşan DEVA Partisi’nin sorunlara çözüm olacak politikalarını DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Yardımcı Mersin İl Başkan Yardımcısı Dr. Gürhan Dinçer, gazetemize anlattı.

DEVA Partisi olarak sağlık alanında görev yapan hekim ve çalışanlar için yol haritasını belirlediklerini söyleyen Dinçer, vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunarken, hekimleri ve sağlık çalışanlarını da rahat ettirecek tedbirler alacaklarını kaydetti.

 

“SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜMLER HAZIR”

DEVA Partisinin sağlık alanında yapmayı öngördüğü bazı önerilere de değinen Dr. Gürhan Dinçer, “Biz, hekimlerimizi ve tüm sağlık çalışanlarımızı, onurlu bir hayat için verdikleri bu mücadelede, sonuna kadar destekliyoruz. Uzun nöbetlerle, ağır çalışma koşullarıyla sistemin tüm yükünün sağlık çalışanlarımızın omuzlarında olduğunu biliyoruz. Dönüp bir teşekkür et. Bu insanlar pandemi döneminde gece gündüz demedi. Kendi canını, ailesinin, küçük çocuğunun sağlığını riske atarak hayat kurtarmak için mücadele etti.

Doktorlar dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, maddi ve manevi kaygılar hissetmeden yaşama hakkı vardır. Sene olmuş 2022. Biz, ülkenin Cumhurbaşkanı’na, insanların hayat pahalılığı karşısında ezilmeden yaşaması, işinden zevk alarak çalışması, çoluğuyla çocuğuyla vakit geçirecek zamanın da olması gerektiğini anlatıyoruz. Gidecek olan hekimler değil, kendisi.

 

“HEKİMLERİMİZİ MESLEKLERİNDEN, MEMLEKETLERİNDE SOĞUTAN KOŞULLARI KALDIRACAĞIZ”

Hekimleri mesleklerinden, memleketlerinden soğutan koşulları ortadan kaldıracağız. Asistan hekimlerin çalışma koşulları standardize edilmeli, nöbet süresi azami 130 saat ve ertesinde izin olmalı. Çalışma süreleri insan haklarına uygun seviyeye getirilmeli ve denetimi sağlanmalı.

 

“SAĞLIK ALANINDA SAĞLIKLI HİZMET İÇİN TEDBİRLERİ ALACAĞIZ”

Kamu kuruluşları, üniversiteler, vakıflar, meslek örgütleri, STK’lar gibi tüm paydaşların katılımının esas alındığı, sağlık mevzuatının ve politikalarının oluşturulması, izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik sağlık şuraları düzenleyeceğiz.

Koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetlerini, eşitlik ve hakkaniyet prensiplerine uygun olarak; hasta haklarına saygılı, kolay ulaşılabilir ve kullanılabilir bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sunmaya devam edeceğiz.

 

“HEKİMLERİN VE DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Sağlık politikalarını arz talep dengesini kuracak şekilde yeniden yapılandıracağız. Atama bekleyen yüzbinlerce sağlıkçının sisteme dahil edilmesini sağlayacak bir işgücü planlamasıyla dengeli iş yükü dağılımı sağlayacağız. Sağlık meslek mensuplarının maaşlarını ve özlük haklarını iş-yaşam kalitesini artıracak şekilde iyileştirilerek, tükenmişliğin ve beyin göçünün önüne geçeceğiz” dedi.

 

“SAĞLIKTA ŞİDDETTE CAYDIRICILIĞI SAĞLAYACAĞIZ”

Öte yandan Türkiye’de kanayan yara haline gelen sağlıkta şiddete de değinen Dr. Gürhan Dinçer, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması ve saygınlıklarının korunmasının özel öncelikleri olacağının da altını çizdi.

“Her türlü yazılı, görsel ve işitsel mecralarda sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik bütüncül bir iletişim dili geliştirecek ve bu konudaki yaptırımları daha da arttıracağız” diyen Dinçer, yıllardır süre gelen sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırmaya, küçümsemeye varan siyasi dilden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. DEVA Partisinin en önemli önceliklerinden birinin, sağlık çalışanlarının saygınlığını olması gereken düzeye tekrar yerleştirmek olduğunu aktaran Dİnçer, bunun için Sağlıkta Şiddet Yasasında revizyona gidip etkin yasal yaptırımlar yoluyla caydırıcılığı sağlayacaklarını, şiddetin önüne geçmek için tüm toplumun dahil olduğu toplumsal bir mücadele başlatacaklarını bildirdi.

 

“CEZA YÖNETMELİĞİNİ KALDIRACAĞIZ”

“Aile hekimliği çalışanlarımızı haklı mücadelelerinde destekliyoruz” diyen Dr. Dinçer, “Ceza Yönetmeliğini’ kaldıracağız. Yerine pozitif performansa dayalı bir yasal zemin yaratacağız. İş güvencesini ortadan kaldırmak yerine, iş barışını tesis ederek motivasyonu arttıracağız.  Hak edişlerin nüfusa bağımlılık oranını azaltıp daha adil bir gelir kazanma imkânı sağlayacağız.

 

“SAĞLIK PERSONELİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Tüm sağlık meslek kuruluşlarıyla, sağlık personeli planlamasından başlayarak, ulusal hizmet standartlarının tespiti, meslek mensuplarının çalışma disiplini ve meslek içi eğitimlerini de içine alacak şekilde sağlık sisteminin planlaması ve yönetilmesi konusunda iş birliği yapacağız. Sağlık personelinin bölgelere dağılımındaki dengesizliği teşvik edici yöntemlerle düzelteceğiz. Tıp eğitimi veren üniversitelerimizi akademik kadroları ve nitelikleri açısından gözden geçireceğiz. Devlet eğitim hastanelerinin tek bir üniversite ile afiliasyonuna ve bu hastanelerde çalışan doktorlara tek bir üniversiteden akademik unvan verilmesi uygulamasına son vereceğiz. Nitelikli iş gücü ve uzmanlaşmış yardımcı sağlık personelinin sayısını arttıracağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA