| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Yaş meyve sebze ihracatımızın yüzde 33’nün yapıldığı Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş sonrasında meyve sebze ihracatçıları sıkıntılı günler yaşıyor. Milletvekili Cengiz Gökçel, “Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra ticaretimiz Rusya ile Ruble üzerinden ilerliyor. Ancak Ruble’nin Türkiye’ye transferi ve Türk Lirasına çevirilmesi konusunda sıkıntı yaşanıyor” dedi.

Haber Merkezi

 

Yaş meyve sebze ihracatımızın yüzde 33’ünün yapıldığı Rusya ve Ukrayna’da başlayan savaş sonrasında yaş meyve sebze ihracatçıları zor günler yaşıyor. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonrasında Rusya’nın swift sisteminden çıkartılması ve Dolar ile transfer yapılamaması nedeniyle ticaret Ruble üzerinden yapılmaya başlandı. Ancak Ruble’nin Türkiye’ye transferi ve Türk Lirasına çevrilmesi sıkıntılar yaşanıyor. Yaş meyve sebze ihracatçıları ürünlerinin bedellerini değerinde alamadıklarını ifade ediyorlar.

Konuyla ilgili Mersin haline giden CHP’li Cengiz Gökçel; “Yaş meyve sebze ihracatımız 3 milyar 68 milyon dolar düzeyine ulaştı. Bu ihracatımızın yüzde 33’ünü Rusya’ya yapılıyor. Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra Rusya ile ticaretimiz Ruble üzerinden ilerliyor. Ancak ihracatçılarımız Rubleyi Türkiye’ye getirmekte zorlanıyorlar. Türkiye’ye tek bir özel banka rubleyi getiriyor. Zaten piyasada değeri düşmüş rubleyi iracatçılarımızı mağdur edecek şekilde bu özel banka daha düşük fiyataTürk parasına çeviriyor. Mutlaka devlet bankaları devreye girmeli değerinde Türk parasına çevirmeli ki ihracatçılarımız bundan mağdur olmasın” dedi.

Rusya’dan yaş meyve sebzeye yoğun talep olduğunu dile getiren Gökçel, “Rusya’dan gerçekten yaş meyve sebzeye yoğun talep var. Biz Rusya’ya ihracatımızı arttırmak istiyorsak şuanda narenciye üreticisinin, sebze üreticisinin mağduriyetini gidermek istiyorsak ihracatı kolaylaştıracak buradaki para transferini ihracatçılarımızın lehine iyileştirmemiz gerekiyor ki Türk malları Rusya’da daha fazla satılsın, çiftçimiz bundan daha fazla kar elde edebilsin” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA