TARTIŞMALI İNŞAAT RUHSATLI MESCİT ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI İNŞAAT RUHSATLI MESCİT ÇIKTI


 

Adnan Menderes Bulvarı Suphi Öner Öğretmenevi yanındaki Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarına komşu olarak yükselen yapının ruhsatlı mescit inşaatı olduğu ortaya çıktı.

Hediye Eroğlu

Yenişehir İlçesi Dumlupınar Mahallesi’ndeki Milli Eğitim Lojmanlarının yanı başında cami inşaatı olarak yükselen bina kıyı kenar çizgisinde olması ve içkili mekanlar yanında bulunduğu gerekçesiyle sosyal medyada tartışmaya neden olmuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait arazi üzerindeki söz konusu inşaatın Yunus Emre İmam Hatip Lisesi’nin uygulama mescidi olarak yapıldığı bildirildi.  280 metrekare genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde ve kubbesiz olarak inşa edilecek mescidin yapım masraflarını ise bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Mersin eski Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım’ın eşi Ayten Yıldırım’ın üstlendiği öğrenildi.  Daha önce 8 metre yüksekliğinde ve kubbeli yapılması düşünülen mescidin Yenişehir Belediyesi’nin ruhsat vermemesi üzerine 5 metreye düşürüldüğü belirtildi. Yenişehir Belediyesi’nden ruhsat alındıktan sonra yapımına başlanan mescidin yüksekliğinin yan taraftaki binaları geçmeyeceği kaydedildi. Mescit inşaatının 2 ayda tamamlanması bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA