BIKTIRAN KUYRUK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BIKTIRAN KUYRUK!


 

Mersin’de toplu taşımada kullanılan kent kartların kullanım süresinin 31 Mart’ta dolacak olması nedeniyle yeni kart almak için Ücret Toplama Merkezi’ne gelen vatandaşlar görevlilerin yetersiz kalması nedeniyle uzun kuyruk oluşturuyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan kent kartların kullanım süresinin 31 Mart’ta sona erecek olması nedeniyle yerine kullanılacak Mersin 33 Kart’ı almak isteyen emekli, öğrenci ve engelliler uzun kuyruk oluşturuyor. Ulu Cami avlusundaki 5 veznenin yetersiz gelmesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar yetkililere tepkili.

 

1 NİSAN’DAN İTİBAREN YENİ NESİL KART DÖNEMİNE GEÇİŞ YAPILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi on yıllık Elektronik Ücret Toplama Sisteminin sözleşme süresinin dolması ile birlikte toplu taşımada kullanılan kent kartların kullanımını 31 Mart’ta sona erdirecek. 1 Nisan’dan itibaren ‘Mersin 33 Kart ‘adlı yeni nesil kart dönemine geçiş yapılacak.

 

SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞ TEPKİLİ

Kartların değişimi için Mersin merkez Ulucami Meydanı’ndaki Elektronik Ücret Toplama Merkezi ile birlikte Eski Mezitli Belediye Binası, Mersin Üniversitesi, Forum AVM ile birlikte Tarsus, Anamur, Gülnar, Erdemli, Silifke’ye vatandaşların ücretsiz kart değişimi yapabilecekleri vezneler kondu. Ancak eski kartların kullanımının ay sonunda bitecek olması nedeniyle vatandaşlar Ulu Cami önündeki ücret toplama merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Metrelerce kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar veznelerin yetersizliğinden dert yandı.

 

ENGELLİ MAĞDUR OLDU

Engelli oğlu için kart çıkarmaya geldiğini ve 2 saattir beklediğini belirten bir kadın “Bu ne rezalet. Bu kadar millet bekliyor. Kimse sesini çıkarmıyor diye ezilecek miyiz” dedi. Başka bir vatandaş ise 1 buçuk saattir beklediklerini ve sıranın hala gelmediğini ifade ederek soruna çözüm bulunmasını istedi. 

Bir saattir beklediğini bekleyen bir engelli ise “Kuyruk henüz yarıda daha kaç saat bekleyeceğiz bilmiyorum” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA