MERSİN’DE ’DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’ KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ’DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’ KUTLANDI


 

Mersin'de 'Dünya Tiyatro Günü' tiyatro oyuncularının katıldığı yürüyüş ve bir birinden renkli ekinliklerle kutlandı.

Mersin Tiyatro Derneğince düzenlenen etkinlikte, tiyatro toplulukları Mersin İdmanyurdu Meydanı'nda bir araya geldi. Özgecan Aslan Barış Meydanı'na kadar gerçekleştirilen ve Mersin Şehir Tiyatrosu ekibinin de katıldığı yürüyüşe, Büyükşehir Belediyesi Bandosu da eşlik etti.

 

BİR ARADA “HAYAT BAYRAM OLSA” DEDİLER

Renkli kostümler ve gösterilerle başlayan yürüyüşün sonunda Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda toplanan tiyatro toplulukları, hep bir ağızdan “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söyledi. Ardından Dünya Tiyatro Günü ulusal ve uluslararası bildirgelerinin okunduğu meydan, mini konser ve gösterilere ev sahipliği yaptı. Etkinlik, tiyatrocuların Büyükşehir Belediyesinin üstü açık otobüsüyle yaptığı şehir turuyla noktalandı.

Etkinlikte konuşan Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, ‘Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayarak, “Bizim için çok özel bir gün. Seyircimizle, özellikle tiyatroya ulaşma imkanı olmayan seyircimizle buluştuğumuz bir gün. Bütün Türkiye’de oyunların ücretsiz oynandığı bir gün ve bir bayram havası içerisinde geçsin istiyoruz. Çok şahane bir organizasyon oldu. Mersin’de tiyatroya emek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

“KARNAVAL TADINDA OLSUN İSTEDİK”

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Çavuş ise ‘Dünya Tiyatro Günü’nün tiyatroya gönül vermiş herkesin bayramı olduğunu belirterek, “O yüzden kutlayalım istedik. Her sahnede zaten ayrı bir oyun oluyor. Ama bir de böyle insanlarla temas ederek alanda yapalım, insanlar da görsün, bir karnaval tadında olsun istedik" ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA