BALIK ÇİFTLİKLERİNDE ERKEN KEŞİF KURNAZLIĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİNDE ERKEN KEŞİF KURNAZLIĞI!


 

Mersin’in Anamur İlçesinde balık çiftlikleri keşfinin beklenen saatten erken gerçekleşmesi çevrecilerin tepkisine neden oldu. Durumun usule ve yasalara aykırı olduğunu belirten çevreciler erken keşif ile ilgili tutanak tutturdu.

Hediye Eroğlu

 

Anamur açıklarında kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) tarafından açılan ve mahkemelerce verilen kararların Danıştay  tarafından bozulması üzerine, yeniden yargılaması yapılan 7 davanın sonuncusunda, 25.03.2022 tarihinde saat 12.00’de keşif yapılmasına karar verilmişti.

Bunun üzerine Anamur ve Bozyazı’dan çevreciler keşif heyetini karşılamak ve tepkilerini dile getirebilmek için Bozyazı Balıkçı Barınağı’nda toplandı. MERÇED, Hayvanları Koruma Derneği, Akdeniz Foklarını Koruma Derneği, Eğitimsen ve Eğitim-İş Anamur Şubeleri, ADD, Anamur ve Bozyazı CHP örgütleri, İYİ Parti, TEMAD ile sivil toplum örgütlerinin üye ve yöneticileri ile vatandaşlardan oluşan kalabalık “Balık çiftliklerine hayır’ pankartı açarak sloganlar attı. Kalabalık bir süre beklemelerine rağmen keşif heyeti gelmedi. Yapılan araştırmada keşif heyetinin Bozyazı Balıkçı Barınağı’ndan saat 10:00-11:00 arasında denize açıldığı  öğrenildi. Bunun üzerine çevreciler ve davanın avukatları  açıkta yapılacak keşfe, belirlenen saatten önce çıkılması nedeniyle  tutanak tuttu.

 

“ITIRAZLARIMIZI MAHKEMEYEDE YAPACAĞIZ”

Davanın gönüllü avukatı ve MERÇED Anamur Temsilcisi Seyda Afyoncu ise, “Limandaki balıkçılara sorduk. Heyetin saat 10:00-11:00 arasında keşfe çıktığını öğrendik. Bu durum usule ve yasaya aykırıdır. Bu nedenle tutanak tuttuk. Hazırlanan tutanağı birlikte imzaladık. Bu konudaki itirazlarımızı mahkemeyede yapacağız” dedi.

Kararın Danıştayca bozulması, tekrar bilirkişi incelemesi istenmesi ve keşif kararının verilmesi nedeniyle toplandıklarını kaydeden avukat Aykut Başcıl ise; “Mahkemece daha önce 12:00 olarak belirlenen keşif saati, usulüne uygun bir tebligat yapılmadan kendiliğinden erkene alınmış ve yokluğumuzda keşfe gidilmiştir” şeklinde konuştu.

Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde limandan ayrıldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA