KUPA SEVİNCİNE GÖLGE DÜŞTÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUPA SEVİNCİNE GÖLGE DÜŞTÜ


 

Sezona 3 kupa hedefiyle başlayan ve Türkiye Kupası’nı kaldıran Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin başarısına organizasyondaki başarısızlıklar nedeniyle gölge düştü. Kupada yaşanan fiyaskonun bundan sonra alınacak organizasyonların önünün kesilmesine neden olmasından endişe duyan spor severler, yaşananlardan ders çıkarılmasını istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kupa kapsamında maçlarını Servet Tazegül Spor Salonu’nda taraftar desteğinden yoksun oynayan ve rakipleri üzerinde tribün baskısı kuramayan Turuncu Lacivertlilerin yaşadığı bu sorun büyük ölçüde yönetimin kentle bütünleşememesinden kaynaklandı.

Kulüp yönetiminin kent idarecileri ve halkıyla bütünleşme ve birlikteliğe önem vermemesi, sportif başarıyı öncelik alıp, özellikle tanıtım ve duyuruları ikinci plana atması maçlara ilgisizliğe neden oldu.

 

SEYİRCİ ULAŞAMADI!

Organizasyondaki başarısızlık da yine Çukurova yönetiminin hanesine yazıldı. Kent idarecileri ile koordine olamayan kulüp yönetimi, karşılaşmalar için ulaşımın zor olduğu Servet Tazegül Spor Salonu’na ring seferleri yapılmasını sağlayamadı. Toplu taşımanın eksik olduğu bölgede ulaşım zorluğu taraftarı maçlara gelmekten uzaklaştırdı.

 

RUH EKSİK KALDI!

Ayrıca salondaki atmosferin Çukurova lehine çevrilmesi de sağlanamadı. Gerek süslemeler gerek seremoniler büyük ölçüde eksik kalırken, takımın ve turnuvanın önemli sponsoru Yenişehir Belediyesi de bu açığı kapatmakta eksik kaldı.

10 bin kişilik salonun en kalabalık olduğu maç Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olurken, Çukurova maçlarını ortalama bin kişiye oynadı.

Özellikle son final maçında Fenerbahçe karşısında dahi salonu 5 bin kişilik bir taraftar doldururken bunun da 3’te birini Fenerbahçeliler, 3’te birin güvenlik güçleri ve sadece 3’te birini Çukurova taraftarı oluşturabildi.

 

MERSİN FEDERASYONUN KÖTÜ YÖNETİMİNE SES ÇIKARAMADI

Öte yandan Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) kötü yönetimine de ses çıkaramayan Çukurova Spor Kulübü ile Yenişehir Belediyesi başta olmak üzere Mersin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, adeta seyirci taraftara deplasmanda cezalı maç oynama anları yaşattı.

 

FEDERASYON YEREL BASINA ZULMETTİ; MERSİN GÖRMEZDEN GELDİ!

Kupa finalinde özellikle kent adına mesai sarf eden gazeteciler yerel gazeteciler büyük zorluklar yaşadılar. Basın tribününün federasyon görevlileri ve siviller ile doldurulduğu salonda, baha içinde görevli gazetecilerin görev yapmaları da engellendi, zorluk çıkartıldı. Bu da yetmezmiş gibi gazetecilerin yöneticilerle fikir alışverişinde bulunabileceği protokol-loca girişlerine yönelik keyfi tutumlarla izin verip yasaklar koyan federasyon temsilcilerine Mersin sporunun sessiz kalması tepki çekti.

 

SINIFTA KALDILAR

Tarihinde ilk kez Türkiye Kupasını kazanan Çukurova Basketbol, Mersin spor tarihinin de en üst düzey kupasını şehre kazandırsa da organizasyonda yaşanan eksiklikler, aksaklıklar, yapılanlara sessiz kalınması bu başarıya adeta gölge düşürdü. Basketbol Federasyonuna kayıtsız şartsız teslim olan Çukurova Basketbol yönetimi ve Yenişehir Belediyesi salon içinde ve dışında yaşanan aksakların baş sorumlusu olarak sınıfta kaldılar. Türkiye Kupasında yaşanan fiyasko bundan sonra alınacak organizasyonun önü kesilmesinden korkan spor severler bu yaşananlardan ders çıkarılmasını istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA