“SİYASİ TUTSAKLARA BASKIYA SON VERİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SİYASİ TUTSAKLARA BASKIYA SON VERİN”


 

Mersin’de Çukurova TUAY DER üyeleri cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik baskılara son verilmesi çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY DER) üyeleri cezaevlerindeki siyasi tutukluların gördüğü baskıya dikkat çekmek için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Zindan Direnişçileri Ölümsüzdür” pankartının açıldığı basın açıklamasını dernek yöneticisi Ergin Altuntaş okudu.

 

“HAK İHLALLERİNE HER GÜN YENİLERİ EKLENİYOR”

Türkiye cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisinin eklendiğini ifade eden Altuntaş, tecrit sisteminin ise tüm cezaevlerine yayıldığını kaydetti. Açılan cezaevlerine her gün bir yenisi eklenerek S tipi cezaevleriyle yeni tabutluklar oluşmaya başladığını vurgulayan Altuntaş,

“Siyasi tutsakların bireysel ihtiyaçlarını dahi gidermesi olanaksız hale getirilmiştir. Siyasi tutsaklara dönük baskılar tüm cezaevleri başta olmak üzere artarak devam etmektedir. Kayseri Bünyan cezaevinde yaşanan saldırılardan sonra en son Aksaray cezaevinde idarenin baskıları sonucu siyasi tutsaklar içerdeki seslerini duyurmak için farklı yöntemlere başvurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

 

“TUTSAKLARIN TEDAVİLERİ ENGELLENİYOR”

Hasta tutsakların hiçbir şekilde hiçbir hukuka uymayan şekilde tedavileri engellendiğini ve ilaçlarının verilmediğini anlatan Altuntaş şunları söyledi: “Hastanelere götürürken kelepçe uygulamasına maruz bırakılmakta, cezaevlerinde mevcut iki yüzün üzerinde ağır hasta tutsağın kendi bireysel ihtiyaçlarını dahi gideremediğinden biran önce tahliyelerinin gerçekleştirilip tedavi süreçlerinin başlatılması gerekmektedir. Tedavisi engellenen, son birkaç ay içerisinde onlarca tutsak yaşamını yitirmiştir. En son bunlara Van yüksek güvenlikli cezaevinde 20 yaşındaki Şervan Can Güder ve Diyarbakır D tipi cezaevinde 80 yaşındaki Abdullah Boran eklenmiştir. Önü alınmadığı sürece mevcut ölümler gerçekleşmeye devam edecektir.

 

“TUTSAKLARIN İNFAZI YAKILIYOR”

Aynı zamanda tahliye zamanı gelip bırakılması gereken yüzlerce tutsak hukuksuz bir şekilde cezaevi gözlem kurulu kararlarıyla infazı yakılmakta, anayasal bir suç işlenmektedir. Siyasi tutsakların sevk işlemleri hiçbir şekilde yapılmamakta, bu vesileyle ailelerde cezalandırılmaktadır. Bizler tüm bu hukuksuzlukların biran önce son bulması için tüm kamuoyunu, insan hakları savunucuları ve yetkililerini sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA