ŞEKERONYA YENİDEN SAHNEDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEKERONYA YENİDEN SAHNEDE


 

Haber Merkezi

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) “Şekeronya” müzikli çocuk oyununu 28 Mart 2022 Pazartesi saat: 11:00’da, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde minik izleyiciler ile tekrar buluşturacak.

Müziklerini Murat Cem Orhan’ın yaptığı, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven’e ait olan eseri Süleyman Tekin yönetiyor. Koreografisi Berna Turhan İleri’nin.

Minik izleyicilerin merakla beklediği, önceki gösterimleri büyük ilgi gören eserin konusu ise şöyle:  Şekeronya’nın haylaz çocuğu Fırıldak evinden kaçar ve eski bir evin bahçesindeki sarmaşıklara dolanır. Bahçeye gelen Zeytin ve Tombiş’ten yardım isteyen Fırıldak, sarmaşıklardan onların yardımıyla kurtulunca önce onlarla dalga geçer fakat hemen ardından aklına bir fikir gelir. Şekeronya’ya bir diğer adı Masal Ülkesi’ ne dönmesi bu çocuklar sayesinde olacaktır. Şekeronya’ya giriş ancak kitaplar ile mümkündür. Pastadan evlerin, çikolatadan nehirlerin, konuşan hayvanların olduğu ve tüm masal kahramanlarının yaşadığı bu yer, çocuklar masal okuduğu sürece yaşamaktadır.

Eserde başlıca rolleri; Işıl Cavga Bölükbaşı (Zeytin), Mehmet Erkoç ( Tombiş), Ayşin Alev Lal (Fırıldak), Orhan Güllüler (Karabaş), Pınar Duygu Çınar (Kırmızı Başlıklı Kız), Kazım Erdem Özdemir (Kurt), Ayşegül Devrim Dinçer (Soprano Horoz), Ayşe Pınar Balay (Büyücü) paylaşıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA