MEÜ’DE İLETİŞİM SÖYLEŞİLERİ SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE İLETİŞİM SÖYLEŞİLERİ SÜRÜYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ve İletişim Fakültesi öğrencilerini sektörün önemli isimleriyle buluşturmayı amaç edinen “İletişim Söyleşileri”nin bu haftaki konukları, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman ile TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’ndan Araştırmacı Nurten Erdem oldu.

Üniversite İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Özcan moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe MEÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Söyleşi 102.8 Mersin Üniversitesi Radyosu’ndan da canlı olarak yayınlandı.

 

“KENDİNİZE GÜVENİN”

Etkinlik, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kutlanması ve aziz şehitlerin anılmasıyla başladı. Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Öğretim Görevlisi Derya Özcan’ın katılımcılara konukları tanıtmasının ardından söz alan TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, sektöre ilişkin tecrübelerini aktardı. Yüksek Lisans eğitimini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladığını ve 35 yıldır TRT bünyesinde çalıştığını ifade eden Kahraman, öğrencilere seçecekleri mesleği sevmelerinin çok önemli bir kriter olduğunu hatırlattı. İletişimin gerekliliklerinden biri olarak kişinin özgüvenli olmasının da altını çizen Kahraman, genç iletişimcilere ‘Kendinize Güvenin’ çağrısında bulundu. TRT’nin staj ve iş olanaklarına da değinen Kahraman, staj yapmak isteyen öğrencilerin TRT Genel Müdürlüğü’nün internet sayfası üzerinden başvuruda bulunabileceklerini aktardı.

 

“ÖZGÜN ÇALIŞMALAR YAPIN”

Etkinliğin bir diğer konuğu olan TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’ndan Araştırmacı Nurten Erdem ise ‘TRT Geleceğin İletişimcileri’ yarışması hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Yarışmanın temel amacının İletişim Fakültesi öğrencilerini profesyonel iletişim uzmanlarıyla bir araya getirmek olduğunu ifade eden Erdem, özgün çalışmalar gerçekleştirmeleri için öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yarışma için son katılım tarihinin 30 Haziran 2022 olduğunu belirten Erdem, geleceginiletisimcileri@trt.net.tr adresinden öğrencilerin soru ve görüşlerini paylaşabileceklerini belirtti.

Etkinliğin sonunda Üniversite İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ‘TRT Geleceğin İletişimcileri’ yarışmasından daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli başarılara imza atarak döneceklerine inandığını ifade ederek, katılımcılara değerli paylaşımları için teşekkürlerini sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA