ZİRVEDE AMA YALNIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZİRVEDE AMA YALNIZ!


 

Çukurova Basketbol, Türkiye Kupası’nda taraftar desteğinden eksik çıktığı Ormanspor maçını 93-96 alarak finale yükseldi. Tribünlerin boş olması, ulaşım krizi, kent protokolünün ilgi göstermemesi ve organizasyonun sönük geçmesi Mersin’in bir daha böyle bir etkinliğe ev sahibi yapmasına da darbe vurabilir!

HEDİYE EROĞLU

 

Bitçi Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi, OGM Ormanspor’u 96-93yenerek, finalde Fenerbahçe Safiport’un rakibi oldu.

ÇBK karşılaşmaya Asena Yalçın, Sinem Ataş, Temi Fagbenle, Tiffany Hayes ve DeWanna Bonner 5’i ile başladı. İki takımın da karşılıklı sayılar bulduğu ilk periyot, 24-24 beraberlikle sonuçlandı. İkinci çeyrekte daha etkin oynayan Çukurova, soyunma odasına 43-50 önde gitti. Üçüncü periyotta hızlı oyununu sürdüren ÇBK, mücadelenin son bölümüne galip girdi: 69-75. Dördüncü çeyrek çekişmeli anlara sahne olurken, Çukurova müsabakayı 93-96 kazandı. Karşılaşmanın en skorer ismi 24 sayı kaydeden Bonner oldu. Fagbenle 21, Hayes ise 17 sayılık katkı sağladı.

 

YÖNETİM SINIFTA KALDI

Kıran kırana geçen karşılaşmada Çukurova ev sahibi olmasına rağmen taraftar desteğinden mahrum kaldı. Bir gün önce oynadığı Hatayspor maçında salonda yaklaşık 200 kişi bulunurken bu rakam Ormanspor maçında neredeyse 100’e düştü.

12’inci adamın eksikliğini büyük ölçüde hisseden takım zaman zaman cılız tezahüratlarla hareketlense de son saniyelerdeki sayılarla ile maçı alabildi.

Halkın yanı sıra kent idarecilerinin de yalnız bıraktığı Çukurova Basketbol’un böyle bir önemli bir organizasyonda yeteri kadar desteklenememesinin arkasında yönetim eksikliği olması başlıca unsur olarak yorumlandı. Kentle bütünleşemeyen yönetim, Türkiye Kupası adeta sınavında sınıfta kaldı.

 

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Kent desteğinden yoksun kupa için zirvede tek başına mücadele veren Çukurova Basketbol’un finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak olması ise endişe yarattı. Ateşli Fenerbahçe taraftarının özellikle önceki maçlarda olduğu gibi çevre illerden yoğun katılımla tribün üstünlüğünü ele geçirmesinden endişe ediliyor. Böyle bir durumda adeta deplasmanda oynarmışçasına sahada mücadele vermek zorunda kalacak Çukurova için tehlike çanları çalıyor.

Öte yandan tribünlerin boş olması, ulaşım krizi, kent protokolünün ilgi göstermemesi ve organizasyonun sönük geçmesi Mersin’in bir daha böyle bir etkinliğe ev sahibi yapmasına da darbe vurabilir!

 

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Yener Yılmaz, İbrahim Altıntaş, İsmail Binbir

OGM ORMANSPOR: Hilal Halaç, Danielle Robinson 16, Gökşen Fitik 13, Nilay Kartaltepe, Sevgi Uzun 15, Meltem Avcı 2, Teaira McCowan 20, Damla Gezgin 14, Nazlı Gökdemir, Soana Lucet 12,

ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ (ÇBK) MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Asena Yalçın 10, Şevval Akalan, Melis Talay 6, Yeliz Doğan, Fatmanur Karakaş 2, Sinem Ataş 2, Temi Fagbenle 21, Tiffany Hayes 17, DeWanna Bonner 24, Esra Ural Topuz 8, Nika Baric 6,

 

1'İNCİ PERİYOT: 24-24

İLK YARI: 43-50

3'ÜNCÜ PERİYOT: 69-75



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA