“ÜRETİM BÖLGESİNİN ORTASINA TAŞ OCAĞI OLMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÜRETİM BÖLGESİNİN ORTASINA TAŞ OCAĞI OLMAZ”


 

HEDİYE EROĞLU

 

Atatürk Parkı’na doğru genişletilme çalışması hukuksuz ve kent yaşamına saldırı olduğu gerekçesiyle tartışılan Mersin Limanı’na dolgu malzemesi temin etmek için Turunçlu Mahallesi’nde açılmak istenen taş ocağının ÇED Toplantısı eyleme sahne oldu. Eyleme destek veren Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, üretim bölgesinin ortasında böyle bir faaliyete karşı olduklarını söyledi.

Bir kez daha bölgede kurulmak istenen bir taş ocağına karşı Karahacılı, Turunçlu ve Erçel Mahallesi olarak bir araya geldiklerini aktaran Yılmaz, “Bizler Ziraat Odası olarak üretim bölgelerimizin ortasında bir taş ocağı açılmasına asla ve asla izin veremeyiz. Bunun iznini biz vermiyoruz ama haklı tepkimizi göstermek için köylülerimiz ile buradayız. Açılmak istene taş ocağının hem üretim bölgelerimizdeki ürünlere zarar verecek olması hem de daha önemlisi burada galeriler açarak, dinamit patlatılmasına karşıyız. Çünkü bu yüzden yer altı su kaynaklarımız olumsuz etkilenecek. Bunların örneklerini geçmiş yıllarda yaşadık. Bölge muhtarlarımız, üreticilerimiz, çevreciler, belediye başkanı burada. Böyle bir taş ocağının üretim alanlarımızın tam ortasına yapılmaması ile alakalı kanuni haklarımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA