“PLAJA MÜDAHALE VE İŞGAL SÖZ KONUSU DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PLAJA MÜDAHALE VE İŞGAL SÖZ KONUSU DEĞİL”


 

Taşucu sahiline duvar örme girişimi vatandaşların tepkisi çeken Cey Holding’ten “Plaja müdahale ve işgal söz konusu değil, yapılan iş mevzuata uygun” savunması geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde özelleştirme ile liman ve geri sahasını alan Cey Holding’in sahile duvar örme girişimi vatandaşın tepkisi üzerine belediye tarafından mühürlenerek durdurulmuştu. Vatandaşın tepkisi içeren paylaşım ve haberlerin sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alması üzerine Cey Holding’ten bir açıklama yapıldı. Holding’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ceyport Taşucu Limanı isletmemizin sürdürdüğü bir kısım faaliyetlerin son günlerde kamuoyunda ve sosyal medyada hatalı yorumlandığı ve bu nedenle bu tür yanlış değerlendirmelerin önüne geçilebilmesi adına da bir kamuoyu açıklaması yapılması ihtiyacı doğmuştur” denildi.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

Limanın ihale süreci ile ilgili bilgilerin de yer verildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Taşucu işletmesi ve limanı (Eski Seka Kağıt Fabrikası taşınmazları) 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkındaki Kanunun "Kuruluşların Anonim Şirkete Dönüştürülmesi, hak ve yükümlülüklerin devri' başlıklı 20 Maddesinin (A) fıkrası kapsamında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 23.01.2017 tarihli ve 69 sayılı olurları doğrultusunda 14.02.2017 tarihinde imzalanan devir protokolü çerçevesinde bir kamu kuruluşu olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye (TDİ A.Ş.) devredilmiştir.

Yanı sıra 10.02.2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 2016/111 karar No'lu Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile liman ve geri sahasındaki taşınmazlara yönelik 1/100.000 ölçekli Plan Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları onaylanmış ve kesinleşmiştir. Buna göre; 395 bin 995 m2 yüz ölçümlü 8800 numaralı parsel ve önündeki devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kara ve deniz alanı ile birlikte toplam 423 bin 618 m2 lik alan, bunların üzerinde yer alan yapı, tesis, rıhtım, dalgakıran ve bunlarin alt yapı tesisleri, yer üstü yapıları ve bütünleyici parçalan liman alanını oluşturmaktadır.

 

“40 YIL SÜRE İLE LİMANI İŞLETME HAKKINI ALDIK”

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılında yapılan ihale ile TDİ Tasucu Limanı ve liman geri sahasındaki taşınmazın 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları  Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi, 03.12.2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan 02.12.2021 tarih 4880 Sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla sonuçlanmıştır. İhale sonucunda Ceyport Taşucu Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. 40 yıl süre ile limanı işletmek üzere 21.01.2022 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve TDİ A.Ş. Genel Müdürlüğü ile isletme hakkı sözleşmesi imzalamıştır.

 

“GÜVENLİ HALE GETİRMEK İÇİN İHATA DUVAR VE ÇİT ÇEKİLMESİ İŞLEMİ BAŞLATTIK”

İhale Sözleşmesinin yatırım şartı maddesinde; İsleticinin tesiste mendirek, dolgu, rıhtım, kapasite artış yatırımlarını belirlenen sürelerde tamamlaması yükümlülüğü de mevcuttur. Şirketimiz, kesinleşmiş imar planlarına göre sınırları belirlenen liman sahasının ve sınırlarının güvenli hale getirilmesi amacıyla sadece ihata duvarı ve çit çekilmesi işlemini başlatmıştır.

 

“BAŞKASININ ARAZİSİNE VEYA HALKA AÇIK SAHAYA MÜDAHAYE SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sosyal medyada ya da bazı yayın kuruluşlarında dile getirildiği gibi Liman İşletmemizce başkasının arazisine ya da halka açık bir sahaya, sahile, plaja müdahale veya işgal söz konusu değildir. Yapılan ve yapılacak olan işlemler tamamen mevzuata ve kesinleşmiş imar planına uygun yürütülmektedir.

 

“ÇEVREYİ VE DOĞAYI KORUMA BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Cey Holding bünyesinde yer alan tüm kuruluşlarımızda olduğu gibi Ceyport Taşucu Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'de de yasadığımız çevreyi ve doğayı korumak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle hareket ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA