TOROSLAR, ‘SIFIR ATIK’ İLÇESİ OLMA YOLUNDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR, ‘SIFIR ATIK’ İLÇESİ OLMA YOLUNDA


 

Toroslar Belediyesi; “Sıfır Atık” Projesi kapsamında ilçede pilot okul seçilen Çukurova Mahallesi’ndeki Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu ile Korukent Mahallesi’nde bulunan Oto Galericiler Sitesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Sıfır atık olgusunun tüm Toroslar ilçesine yayılmasının hedeflendiği çalışmada öğrenciler, evlerinde ayrıştırdıkları atıkları da bu kutulara atarak, geri dönüşüme katkı sağlayacak.

Haber Merkezi

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek 4'üncü "Sıfır Atık Belgesi'ni" alan Toroslar Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarına devam ediyor.

Hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırarak Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran, ilçede pilot mahalle olarak belirlenen Çağdaşkent Mahallesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştiren belediye, bu uygulamanın kapsamını genişleterek ilçenin eğitim kurumlarından Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu’nu ve Oto Galericiler Sitesi’ni projeye dahil etti.

Geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarını da sürdüren belediye, sıfır atık kapsamında geri dönüşüm kutularını pilot seçilen sitelere de yerleştirecek.

“Sokakta geri dönüşüm var” sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında; kâğıt, plastik, cam, metal, organik atıklar ve bütün bu atıkların geri kazanımı koordineli bir şekilde sağlanacak.

 

“GELECEĞİMİZ İÇİN SIFIR ATIK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Sıfır Atık Projesi’ni ilçe genelinde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek; “Sıfır Atık, geri dönüşümün yanı sıra sağlıklı bir gelecek adına atılmış önemli bir adım. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için ilçemizde başlattığımız Sıfır Atık Projesi’ni başarıyla sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çevreyi ve doğayı gözeterek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Sağlıklı çevre, bilinçli toplum hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sıfır Atık Projesi kapsamında, belediyemizin hizmet binalarına, pilot mahallelerimize ve pilot okul seçilen Şehit Mustafa Sarı Ortaokulumuza geri dönüşüm kutularımızı yerleştirdik. Öğrencilerimiz çevre bilinci kazanırken, geri dönüşüme de katkı sağlayacak. Bu konuda hassasiyet gösteren ve destek olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA